kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Toshack kovmadan Beşiktaş'a dönmem

'Gitmek istemesem, kimse beni 'baskıyla' İspanya'ya gönderemezdi. Öyle uyum sorunu yaşayıp dönmeyi de kendime yediremem. 4.5 yıl İspanya'da kalacağım.' 'Orada sorun yaşamam. Çünkü, Türkiye'de bile hiç yerli hocayla çalışmadım. Bu anlaşma sayesinde bütün hayatımı garanti altına alabilecek parayı kazanacağım.'
Çok kârlı bir güne, çok kısa bir karşılaşmaya sığdırmak zorundaydım Nihat Kahveci'yi. Oysa son üç sezondur Beşiktaş maçlarını seyretmemin nedeniydi o. Uzun uzun konuşmak istediğim, bir gün Beşiktaş'tan vazgeçerse mutlaka Galatasaray'da oynamasını istediğim bir futbolcuydu o. Sadece yarım saatim vardı. Takımla birlikte idmana çıkıp, çalışma bitiminde de hemen Antalya'ya gidecekti.

Gencecik bir adam karşıladı beni Fulya Tesisleri'nde. "Hemen başlayabilir miyiz?" diye konuştu. Çekingen bir hali vardı. "İspanya'ya gitmek istemiyor mu acaba?" diye düşündürdü beni bu ürkek hali. Sanki sahip olduğu sükunet, aklından geçenleri kimselere anlatamamasındandı.

Gerçekten gitmek istiyor musun İspanya'ya?

* Benim için iyi olacak. Avrupa'da daha iyi yerlere gelmemi sağlayacak. Tanıdığım insanların yanına gidiyorum zaten. Başlangıçtaki zorluk geçince, herşey daha iyi olur diye düşünüyorum.

Senin transferinle ilgili bir sürü haber okudum. Gitmen için Beşiktaş yönetimi sana gerçekten baskı yaptı mı?

* Gitmek istemesem, kimse zorla İspanya'ya gönderebilir mi beni? Ama kabul edeyim, bu fırsat da kolay kolay kaçırılmazdı. Çok iyi bir transfer teklifiydi. Beni yetiştiren Beşiktaş Kulübü de para kazanacaktı. Benim için de iyi fırsattı kabul ettim.

Neydi senin için önemli olan, Avrupa'da oynamak mı?

* Avrupa'da oynamak istiyordum ama böyle bir teklif olmasa gitmezdim açıkçası. Madem gidiyordum, bu sıkıntıya giriyordum şartlarımın kabul edilmesi gerekiyordu. İyi para kazanmam lazımdı öncelikle. Ailemden ayrılmamın karşılığı iyi bir para almamdı.

Peki aldın mı?

* Evet aldım. Sonuçta bizler kısa dönemde paralar kazanabiliyoruz. Akıllı davrandım sanırım.

Sakatlığın yüzünden gitmişken geri döndün. Gerçekten Beşiktaş sakat olduğunu bilmiyor muydu?

* Gitmeden bir maç önce sakatlandım. Sonra gittim. Oradaki kontrolde dizimde yırtık çıktı ve tedavi için geri döndüm. Şimdi Antalya kampına katılıp, oraya hazır gitmek istiyorum. Ağrılarım vardı giderken ama gün ayarlanmıştı. Gitmem lazımdı, 'Gel, biz kontrol ederiz' dediler, yırtık çıktı. Dönüp ameliyat oldum, fizik kondisyon olarak hazır değilim tabii. Ama kampa katılacağım ve oraya hazır gideceğim.

Hangisi daha önemli sence, fizik kondisyonu olarak hazır olmak mı yoksa duygusal anlamda gitmeye kararlı olmak mı?

* Hazırım, şu an gitmeye. Zaten gittim oraya ben, o zaman hazırdım.

Henüz çok gençsin...

* 22 yaşına yeni girdim. Şu ana kadar ayrılmadım hiç ailemden. Başlangıçta zor olur. Bir süre sonra beraber olduğum kişiyi oraya almak istiyorum. Ailem de ilerde bir gün yanıma gelecek.

Toshack'la ilişkin nedir? Neden seni bu kadar beğendiğini biliyor musun?

* Hocanın yapısı bu... Gençlere önem veriyor. Benimle birlikte altı-yedi kişi çıkardı PAF takımdan. Bana çok şans verdi ve hep iyi kullandım o şansı. Oynadığım bütün maçlarda skora etki eden goller attım. Zaten hocadan sonra da sürekli oldum takımda. Gittikten sonra da Avrupa'ya çıkmam için herhalde bana yardımcı olmak istedi.

Giderken böyle birşey olabileceğini sana söylemiş miydi?

* Başkanımıza söylemiş almak istediğini. Şartları konuştuk sonra çünkü yurtdışına gidiyordum, önemli olan istediklerimin gerçekleşmesiydi. Söylediğim gibi Avrupa'da oynayacaktım ama ailemden ayrılacaktım. Bunun için maddi olarak iyi bir miktar almalıydım. Bu sıkıntıyı çekmem için buna değer bir para almam gerekirdi.

İspanya Ligi olması dışında, iyi bir takıma gittiğini düşünüyor musun?

* İyi bir takım. İspanya Ligi'nde tarihi boyunca İkinci Küme'ye düşmeyen 4 takımdan biri. "İkinci Küme'ye düşecekler mi?" diye sorarsınız sanırım. Bence düşmezler. İyi takım sadece sansız bir dönem yaşıyor.

Real Sociedad'a senden önce giden Tayfun'la konuştun mu hiç? Sana neler söyledi?

* Tayfun abi çok memnun. Bir kere çok güzel bir yer orası. 15 derecedir şimdi. 'Gelince hiç zorlanmayacaksın' dedi.

Yabancı dilin var mı? Nasıl anlaşacaksın oradakilerle. Bu aklına takılıyor mu?

* Tercüman verecekler. Öğrenirim de zamanla. Zaten dil öğrenirsem en önemli sorunu aşarım, değil mi?

Şimdiye kadar zaten hiç Türk hocayla çalışmadın değil mi?

* Hiç Türk hocayla çalışmadım gerçekten. Sonuçta aynı şey aslında ama duyguların geçmesi zor tercümanla tabii. Ama tercüman iyiyse sorun olmuyor.

Bir sorun olursa döner misin? Kaç sezon için antlaşma yaptın?

* 4.5 yıllık bir anlaşma yaptım. Onlar beni kovmadığı sürece döneceğimi sanmam. Evet, dönenler oluyor ama ben dönmem.

2 gün önce nişanlandım
"Nişanlım 1982 doğumlu. İspanya'da en çok onu özleyeceğim. Aldığım parayı babam kullanacak."

"Yeni nişanlandım. Hem de iki gün önce. Kız arkadaşım 1982 doğumlu. Şu anda İzmir'de yaşımını sürdürüyor. Onu özleyeceğim ama sonu mutluluk olduğu için, iyi...

Biz 6 kardeşiz. Abimler evli. Babam emekli. Lisede futbola başladım. Esenler'den sonra Beşiktaş'a geldim Şimdi ailemin geçimine ben bakıyorum. Benden küçük üç küçük kardeşim var. Paramla babam ilginecek. Şimdiye kadar gayrımenkule yatırım yapıp evler aldım.

Annemler benim geleceğim için İspanya'ya gitmemi istiyorlar ama üzülüyorlar da tabii. Nasıl olsa sonuçta dönüş yine Türkiye tabii.

Geçen sene futboldan ilk defa para kazandım. Ondan önce iki sene 15 milyar liraya oynadım. Biz çok kısa bir dönem futbol oynuyoruz, kazandığımız parayı iyi kullanmamız lazım.

Aslında Beşiktaş'tan ayrılmazdım. Avrupa'yı isterdim ama teklif gelmese daha hemen planladığım birşey değildi."

Sociedad'a gideceğine ben hâlâ inanmıyorum
Beşiktaş Teknik Direktörü Daum, öğrencisi Nihat'ın Real Sociedad'a gideceğine inanmadığını söyledi. İşte Alman hocanın Nihat'la ilgili şok sözleri: "Ben Nihat'ın gideceğine inanmıyorum. Nihat gidişine ne kadar üzülürsem, Beşiktaş buradan alacağı paraya o kadar sevinirim. Nihat da giderken çok istekli diğildi. O da kulübün menfaatlerini düşündü. Real Sociedad Westerveld'i aldı, Lazio'dan Kovaçeviç'i aldılar. Nihat'a ödenecek parayı nerden bulacaklar? Bakın, 'Jankauskas Beşiktaş'ta' deniyordu. Şimdi Benfica'yla anlaştığı söyleniyor. Ben net bilgilerle 'Nihat'ın gideceğine inanmıyorum' demiyorum. Benimki sadece bir yorum. Biraz spekülasyon yaptığım doğru, ama ortada hâlâ imza filan yok. Bir kelime vardır, sihirbazlar 'İzalazin' derler gösteri yaparken. Türkçe'de de 'imzaladım' dan m'yi çıkardığınızda bana o hep numarayı ve kelimeye çağrıştırıyor."

SANLI SARIALİOĞLU (SABAH yazarı): Umarım gitmez
Tabelayı değiştirecek adamlar benim için her zaman çok önemlidir. Nihat, kuvvetli, çabuk, top tekniği iyi ve topa sağ ayağıyla müthiş vuran bir oyuncu. Ben Real Sociedad'a gitmesine başından beri karşıyım. Şu anda ne olduğunu bilemiyoruz. Umarım iş bozulur. İkinci yarıda şampiyonluğa oynayacak Beşiktaş'ta Nihat bana göre en güçlü silahlardan biridir.

KAZIM KANAT (AKŞAM yazarı): Sindiremiyorum
Nihat Kahveci'nin, İspanya'ya transferini bir tek şartla içime sindirebilirdim; Real Madrid'e gitseydi. Ama gerçek şu: Beşiktaş'ın Nihat'a çok ihtiyacı varken, en iyi asistçi ve golcüsünü, sadece ama sadece para uğruna satmasını içime sindiremiyorum. 'Nihat Kahveci'nin futbol geleceği' diyorlar. Böyle diyenler Beşiktaş'ın büyüklüğüne hakaret ediyorlar.

İLKER ATEŞ (FOTOMAÇ yazarı): Toshack haklı
Nihat'ıToshack keşfetti. İlk günden bu yana Nihat hep, 'yıldız futbolcu' sinyalleri verdi. Topla çok hızlı ve kontrollü gidebilen, ölü toplarda nokta atışları yapabilen Nihat gibi bir futbolcuyu Toshack elbette yanında götürecek. Kısa sürede uyum sağlarsa, İspanya'da kendini kabul ettirir, hatta yakın gelecekte yolu Madrid ya da Barcelona'dan bile geçebilir.

Sanem ALTAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır