kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Galatasarayı işte böyle kazıkladım!

Belçikalı futbolcu, "Sporting bonservisim için 3.5 milyon $ istiyordu. Ancak ben G.Saray'dan bonservis bedelsiz Excelsior'a gittim" dedi

Eşinin şehrine gitti
Belçika'da yayınlanan "La Derniere Heure" gazetesinde bugünkü Galatasaray yönetiminin hemen yalanlayacağı bir aldatılma olayı yer alıyordu. Mbo Mpenza, Excelsior'a gidişinde Galatasaray'a nasıl kazık attığını anlatıyordu bu öyküde: "İngiliz takımlarının iştah kabartan teklifleri vardı. Ama benim bilmediğim kulüplerde uyum sağlama sürecine katlanıp, 'Acaba yeni hocam benim için ne düşünüyor?' beklentisine saplanacak durumum yoktu. Standart Liege de beni geri istedi. Ancak orada da hücum özellikli oyuncu sayısı çoktu. Teklifler içinde önceliği Excelsior'a verdim. Çünkü eşim Caroline de Mouscron'da doğmuştu. Buraya dönmek onun için de cazipti.

'Mali yönden cılız'
Standart Liege, 1999 Aralık ayında beni Portekiz'in Sporting Lizbon takımına 3 milyon Euro karşılığında vermişti. Lizbon'da takım şampiyon olunca yerime bedava olarak Joao Pinto geldi. İlk 11'e devamlı olarak o girdi. Küçük bir Belçika millisi olarak ben ne yapabilirdim ki? 2000-2001 sezonu benim için çok zor geçti. Sadece 18 lig maçında oynadım. Hava değişimi gerektiğini anladım. Ama Sporting'in bonservisim için 3 milyon 500 bin dolar istemesi talepleri frenledi. O sırada Jardel'in takası oluştu. Mali yönden cılızlaşmış G.Saray, Brezilyalı'dan kurtulmak istiyordu

'G.Saray transit durak'
Türkiye'ye gitmeye hemen 'Evet' dedim. Kontratımı da aşırı derecede sağlama aldım. Danıştığım Bayan Denis'in nasihatları da etkiliydi. O, bu olaya 'Transit transfer' olarak baktı. Birkaç hafta sabredersem özgürlüğümü bedava kazanacağımı söylüyordu. Nitekim G.Saray 50 günde paramı ödeyemeyince kontratımı öne sürüp benim için en iyi tercih olarak görünen Mouscron'un yolunu tuttum. Bütün sıkıntılarım Lizbon'da kalmıştı. G.Saray, bilmeden aracı olarak bonservis sorunumu halletmişti."

Amacına ulaştı
Ve olayın bir başka yüzü... Mpenza, G.Saray'a gönüllü imza attıktan sonra hep "Sakatım" dedi. Hiç maç oynamadı. Sportingliler, G.Saray'ın Jardel'den kurtulmak istediğini bildikleri için Brezilyalı'ya karşılık 5.8 milyon dolar para ve G.Saray'ın hiç işine yaramayan üç adamı kabul ettirdiler. Sonra da G.Saray, bu üç oyuncuyu adeta parasız elinden çıkardı. Hele Mpenza mukavelesini iptal ettiğinde G.Saray "Ondan kurtuldum" sevincini yaşarken, uyanık futbolcu bedava bonservisiyle zaten istediği Belçika'daki Excelsior'a Aralık'ta 4.5 yıllık imza atıyordu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır