kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Vekiller çamur mu içti?

Sağlık Bakanı Durmuş, Meclis'in de müşterileri arasında olduğu sağlığa zararlı su satan firmayı sahibi MHP'li olmasına rağmen kapattı...
MHP'liler arasında bu kez de su kavgası çıktı. Bir su firmasına ait suların incelenmesi sonucu sularda sağlığa zararlı çok sayıda bakteri bulundu.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş su firmasının kapatılması talimatını verirken, firmanın sahibinin de MHP yönetimine yakın bir kişi olduğu belirlendi. Firma sahibi Durmuş'u, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye şikayet ederken tarafları dinleyen Bahçeli, Durmuş'a hak verdi.

Ankara'nın Bala ilçesi yakınlarında çıkarılan ve damacanalar ile başkente dağıtılan su, MHP'lileri karşı karşıya getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye uzanan su kavgasında kazanan taraf Sağlık Bakanı Osman Durmuş oldu.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, suyun sertlik derecesinin ve klor oranının aşırı yüksek olduğunu, içindeki bakterilerin de insan sağlığını tehdit ettiğini tespit etti. Şirketi uyaran bakanlık, üretimde kurallara uyulmasını klor oranının düşürülmesini istedi.

MECLİS'İN SUYU DEĞİŞTİ
MHP'ye yakın olan firma sahibi de Bakan Durmuş'u birkaç kez Bahçeli'ye şikayet etti. Firma sahibi ABD'den klor oranını düşürücü cihaz getireceğini kendisine bir ay süre tanınmasını istedi. Ancak Sağlık Bakanı Osman Durmuş buna izin vermedi. Sonuçta Devlet Bahçeli konuya el attı. Tarafları dinledi ve Durmuş'a hak vererek su firmasının kapatılmasını uygun buldu.

Bu arada insan sağlığına zararlı olduğu belirlenen suyun bir süre öncesine kadar TBMM'ye de verildiği ortaya çıktı. Milletvekillerinin odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler Binası'nda bu suyun içildiği, ana binada ise sağlık açısından zararlı olmayan Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait Kavacık suyunun kullanıldığı öğrenildi. TBMM de tüm su alımını Kavacık firmasından yana kullanmaya başladı.

Fatih ATİK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   17
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır