kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Makyaj hilesi

Sihirli dokunuşlarıyla kadınları güzelleştiren Yıldırım's makyaj uzmanları "Güzelliğin yüzde yetmişi makyajdır" diyor. Makyaj uzmanlarına göre Türkiye'nin güzellik kare ası Hülya Avşar, Deniz Akkaya, Çağla Şikel ve Güzide Duran
Hulya Avşar, Deniz Akkaya, Güzide Duran, Çağla Şikel... Onlar Türkiye'nin en güzel kadınları; aşkları, işleri ve gece hayatlarıyla olay konusu oluyor, yaşadıkları herşey günlerce konuşuluyor, tartışılıyor. Onlar vitrindekiler... Gazete sütunlarına ve televizyon ekranlarına hep en güzel görüntüleri yansıyor. Kadın erkek, hemen hemen herkes tarafından eşit ölçüde 'en güzel' kabul edilen bu ünlüler, pürüzsüz yüzleri, anlamlı bakan gözleri ve saçlarıyla tüm hayranlarını büyülüyor. Ama bir de madalyonun öteki yüzü var.

BİR DE MAKYAJSIZ GÖRÜN
Kadınlarda kıskançlık erkeklerde hayranlık uyandıran bu güzelliklerini, kısmen de olsa, makyöz ve makyörlere borçlular. İşte sihirli dokunuşlarıyla ünlü manken ve sanatçıları güzellik tanrıçasına dönüştüren Yıldırım's kuaförün ünlü makyörleri Ahmet Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Hakan Çetiner, Ertuğrul Mandılas ve Şenol Karaca'nın gözünden ünlü güzellerin makyaj öncesine ilişkin önemli itiraflar... Onlara göre; "manken ve sanatçıların güzelliklerinin yüzde 70'i makyaj hilesi." Uzmanların güzellikleri konusunda hemfikir oldukları dört isim var. "Avşar bir numaradır" diye başlıyorlar söze.. "Makyajla birlikte güzelliği yüzde 20 oranında artıyor. Tanrının özenerek yarattığı, çok özel güzellerden birisi. Gözleri, dudakları ve burnu çok güzel. Gözlerine bakınca kendinizi açık havada gökyüzünü izliyor gibi hissediyorsunuz.

EN ZOR İZEL'İN MAKYAJI
Yaşa bağlı olarak yüzünde pürüzler oluşmuş. Ama bir tek estetik yok. Doğal güzelliğini spor yaparak koruyor. Makyör olarak en rahat çalıştığımız insanların başında gelir." Deniz Akkaya'nın makyajsız haliyle Türkiye'nin en güzel kadını olduğunu belirten makyörlerin en zorlandığı isim ise ünlü popçu İzel. "İzel'e makyaj yapmak adeta bir duvar boyamak gibidir" diyen uzmanlar Sertab Erener'in makyajına da öteki ünlülerden daha çok zaman ayırmak zorunda kaldıklarının altını çiziyorlar. Yıldırım's'ın uzmanlarının hemfikir oldukları bir konu Güzide Duran'ın cildindeki problemler. Güzide'nin makyajının da oldukça büyük emek istediğini belirten makyözler "Ama o yine de çok güzel" demekten kendilerini alamıyorlar.

En güzel cilt Tarkan'da
Aynı ekip ülkemizin en seçkin erkek sanatçılarıyla da çalışıyor. Ünlü müşterileri arasında Tarkan ve İbrahim Tatlıses var. İşte onların gözünden erkekler... Tarkan'la başlıyorlar... "Cildi çok güzel. Makyaj yaparken sadece pudra ve gözlere çok hafif renk ayarı yapıyoruz. Saçına çok düşkün. Herşeyden çok saçlarına önem verir." Sırada İbrahim Tatlıses var: Yüzündeki çizgiler çok az... Hafif pürüzlü bir yüze sahip. Kaşlar kalın. Yüzüne sadece pudra kullanıyoruz. Dudaklarına canlılık vermek için şeffaf parlatıcı kullanıyoruz.

SERDAR KAŞLARINI ALDIRIR
Ve Serdar Ortaç: Kaşlarını aldırıyor. Yanakları geniş olduğu için gölge yapıyor. O gölgeleri kaybetmek için rötuş yapıyoruz. Mustafa Sandal'ın yüzünün ise çok sivilceli olduğu belirtiyor Yıldırım'sın elemanları. Çelik'in cildi ise oldukça pürüssüzmüş. Son söz Mehmet Ali Erbil için... Yaşına göre cildi çok iyi. Sık sık solaryuma girer. Girmediği zamanlarda yüzüne renklendirici sürer.

Seyhan SEVİNÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır