kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Altı günde 17 ameliyat

SSK ve Bağ-Kur, üniversiteleri hastanelerinin abartılı faturalarıyla boğuşmayı sürdürüyor. SSK'nın acil olduğu ya da doluluk nedeniyle üniversite hastanelerine sevk ettiği hastaların faturaları incelendikçe ilginç durumlar ortaya çıkıyor.
Şimdi de Naime Gökalp isimli SSK'lı hastaya öldükten sonra kan verildiği, kanla ilgili birçok işlemin yapıldığı ortaya çıktı. Faturaları kabul etmeyen SSK, ödeme yapmadı. Afyon'dan gelen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde "nekrotizan pankreatit" teşhisiyle 23 Ağustos 2000'de tedaviye alınan Naime Gökalp, 28 Ağustos günü öldü.

ÖLDÜKTEN SONRA KAN VERDİLER
Hastanın ayrıntılı faturasında 6 günde 17 kez ameliyata alındığı belirtildi. Her bir işlem için de 110 milyon liralık fatura çıkarıldı. SSK, hastaya ölmeden önce aynı gün içinde ikişer kez potasyum, kan, sodyum aramalarını iptal ederken, öldükten sonra 29 Ağustos'ta da kan verilmesi ve kan tetkiki yapılması işlemlerine ilişkin faturaların da ödenmeyeceğini bildirdi. Faturada 29 Ağustos'ta Naime Gökalp'e 3 ünite eritrosit süspansiyonu (kan), crosmath, tam kan transfüzyonu, antikor tarama, kan grubu tayini, kan ve doku ışınlaması, AIDS, hepatit, hemoglabin verildiği belirtilerek parasını SSK'nın ödemesi istendi.

AÜ "BİLGİSAYAR HATASI" DEDİ
Faturada, hastaya öldükten bir gün sonra 29 Ağustos günü de 42 milyon lira tutan tomografi ile eletrokardiyogram çekildiği de yeraldı. Yine hastanede yattığı günler içinde bir gün içinde 7/8 kez tekrarlanan kan gazları tetkiki, hemogram testleri de iptal edildi. SSK'nın faturaları ödememesi üzerine kuruma savunma verme durumunda kalan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi yöneticileri, yanlışlıkların ve abartılı faturaların her zaman olduğu gibi bilgisayar hatasından kaynaklandığını ifade ettiler.

SSK, müfettiş ve doktorlardan oluştuğu bir heyetle, hastanelerden gelen faturaları ödeme yapmadan incelemeyi sürdürüyor. İnceleme heyetinin önünde, binlerce fatura bekliyor.

Nevin BİLGİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır