kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkiye mahsur kaldı

Kar yağışı hayatı felç etmeye devam ediyor... Kar ve tipi yüzünden birçok karayolu ulaşıma kapandı, insanlar yollarda mahsur kaldı...

MARMARA-BATI KARADENİZ
* Bolu'da kar yağışı nedeniyle 191 köy yolu ulaşıma kapandı. Prefabrik alanlar, 3 gün süren kar yağışı sonrasında karla kaplandı.

* Kartalkaya'da kar kalınlığı 2.75 metreye ulaştı. Abant ve Kartalkaya yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle ağaçlar devrilirken, kar kalınlığı şehir merkezinde 30 santimetreyi aştı.

* Çanakkale Boğazı'nda ve Kuzey Ege'de, hızı saatte 70 kilometreye ulaşan fırtına yüzünden deniz ulaşımı olumsuz etkileniyor. Çanakkale-Gökçeada feribot, Gelibolu-Lapseki araba vapur seferleri iptal edildi.

* Edirne'de kapalı olan tüm köy yolları açılırken, Kırklareli'nde 8 köye ulaşılamadı. Şarköy'den Çanakkale'ye, Tekirdağ'a ve İstanbul'a otobüs seferlerine başlandı. Karayolundaki köprülerin selden zarar görmesi dolayısıyla, Şarköy-Edirne arasında otobüs seferleri yapılamıyor.

* Kırklareli'nin Kofçaz İlçesi'nde 7, Demirköy İlçesi'nde ise 1 köye ulaşılamadı.

* Edirne ve Tekirdağ'daki maden ocaklarının kar ve yağmur suyuyla dolması yüzünden, işletmeler kömür çıkarma çalışmalarını gerçekleştirirken zorlandılar.

EGE
* Ege Bölgesi'nde kar yağışı nedeniyle kapanan karayollarının büyük çoğunluğu trafiğe açıldı.

* Manisa'da Yunt Dağı köyleri ile karayolu bağlantısının henüz sağlanamadı, Uşak'ta birçok yolun kapalı olduğunu ve çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

* Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde dün yapılması gereken 17. Deve Güreşi Festivali, hava şartları nedeniyle iptal edildi.

* İzmir'de evsiz ve kimsesiz olan Hüsnü Naci (62) gece saat 01.00 sıralarında polisler tarafından donmak üzereyken bulundu.

İÇ ANADOLU-DOĞU ANADOLU
* Kötü hava koşulları nedeniyle Sivas Eskiköy istasyonunda bekletilen Mavi Tren, 9 saat sonra Malatya'ya hareket etti.

* Sivas'ın Suşehri ilçesinde de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçenin tüm yerleşim birimleriyle ulaşımı kesildi.

* Doğu Anadolu Bölgesi'nin Van, Bitlis ve Hakkari illerinde 440 yerleşim birimiyle irtibat kesildi. Yüksekova-Şemdinli Karayolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

* Ardahan'ın önemli geçitlerinden birisi olan 2 bin 500 rakımlı Ilgar Dağı'nda ulaşım, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle durdu.

* Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu, çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandı.

* Ulaşıma kapanıp açılan Sivas-Malatya karayolu da dün sabah saatlerinde yine trafiğe kapandı. Trafik, Malatya, Kayseri, Tokat ve Ankara karayollarında kontrollü olarak tek şeritten veriliyor.

* Malatya'da 1. Amatör Futbol Ligi'ndeki tüm maçlar ertelendi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
* Kar yağışı nedeniyle aç kalan kurtlar, Elazığ'ın Keban İlçesi'nde merkeze kadar indi.

* Hakkari ve Bitlis şehir merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye, yüksek kesimlerde ise yer yer 1 metreye ulaştı.

* Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığı bölgede köylerle olan ulaşım da kesik.

* Kar, Batman ve civarını da etkiledi. Köylerle ulaşım sağlanamıyor, elektrikler uzun süre kesildi.

TÜNEL KAZARAK EVDEN ÇIKTILAR!
Erzurum'un Narman ilçesine bağlı Koyunören köyünde günlerdir evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, komşuları ile irtibat kurabilmek için çareyi karın içerisinden tünel kazmakta buldu.

24 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Yoğun kar yağışı tüm yurtta etkisini sürdürürken, eğitimi de engelledi... İstanbul'da, Cuma günü aniden bastıran karın yağması ve okulların geç tatil edilmesi nedeniyle şimşekleri üzerine çeken İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kez okulların tatil edilmesi kararını erkenden aldı. Bugün (Pazartesi), ilköğretim okulları ve liseler tatil edildi. Ayrıca, okullar Kastamonu ve Ordu'da 3 gün, Yozgat, Nevşehir, Denizli, Kayseri, Düzce, Karabük, Kırıkkale, Samsun, Kırşehir, Çorum, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Niğde, Bilecik, Tokat, Amasya, Kars ve Balıkesir'de 2 gün tatil edildi. Okullar Aralarında İstanbul'un da bulunduğu 13 ilde de 1 gün tatil edildi. Bu arada İstanbul, Mimar Sinan, Marmara, Yeditepe ve Koç Üniversitesi 2 gün, İstanbul Ticaret, Boğaziçi, Bilgi, Maltepe, Kültür, Doğuş, Sabancı, Haliç, Fatih, Beykent ve Kadir Has üniversiteleri bugün tatil edildi. Yıldız Teknik, Selçuk, Balıkesir ve Cumhuriyet üniversitelerinde bugün ve yarın final sınavları ertelendi.

İSTANBUL'A BU KAR YETER
İstanbul'da dört gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kent beyaz bir örtüye büründü. İstanbullular, haftasonu olmasından da yararlanarak karın keyfini çıkardı. Özellikle Taksim ve Sultanahmet meydanları, yine vatandaşların en gözde mekanı oldu. Kardan adamların yapıldığı meydanlarda, vatandaşlar doyasıya kartopu oynadı. Ancak zaman zaman tipiye dönen kar nedeniyle olumsuz gelişmeler de yaşandı.

Kar yağışı nedeniyle yollar Bolu dağını andıran görüntülere bürünürken bazı araçlar yollarda güçlükle ilerleyebildi, çatılar uçtu; şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Bu arada bazı araçlar kar yüzünden zor anlar yaşadı. Bir su tankeri tramvay yolu üzerinde manevra yapmak isterken kayınca yolu kapadı. Uzun süre kapalı kalan yol yüzünden tramvay yolcuları araçtan indirildi. Tanker ise içindeki su boşaltıldıktan sonra yoluna devam edebildi.

İstanbul'da geçen Cuma gününden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu, ortalama kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Yetkililer, gece don olayı yaşanacağı uyarısında bulundu.

İETT OTOBÜSLERİ ÇALIŞACAK
Öte yandan İETT Genel Müdürü Rıdvan Aslan, yoğun kar yağışının toplu ulaşımı engellememesi için tedbir aldıklarını belirterek, "Saat 05.30'dan itibaren otobüs seferlerimiz başladı, önlemleri aldık" diye konuştu.

UÇAKLAR KALKAMADI, YOLCULAR ALANDA KALDI
Kar yağışı ve tipi, Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşları da etkiledi. Türk Hava Yolları ile Olimpic Havayolları'nın Atina-İstanbul ve İstanbul-Atina seferleri ile dün sabah saatlerinde İstanbul'dan yapılması gereken Kayseri, Samsun, Malatya ve Erzincan seferleri iptal edildi. Yolcular havaalanında perişan olurken tüm önlemleri alan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ise boş bekletildi.

Mustafa KAYA - Erhan DOĞAN - Ali ÖZLÜER - Serdar CANİPEK - Sırrıberk ARSLAN - Gökhan ARTAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır