kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Pınar, AB'ye hindi döneri ihraç edecek

Yaşar Grubu, AB pazarına iddialı girmeye hazırlanıyor.
Yaşar Holding Gıda Grubu Başkan Yardımcısı İdil Yiğitbaşı, en büyük ihracat pazarlarının Ortadoğu ülkeleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya olduğunu belirterek, "Bu ülkelerin yanı sıra ihracatta öncelikli rotamızı Avrupa ülkeleri olarak belirledik" dedi. Pınar Grubu'nun ihracatta söz sahibi olacağını ifade eden Yiğitbaşı, dünya pazarlarına özel ürünler sunduklarını belirtti. Yiğitbaşı, şöyle devam etti:

"Almaya'ya ihracat gerçekleştiren Yadex ve Pınar Foods Gmbh isimli iki şirket kurduk. Bu sayede ihracatta ciddi bir satış grafiği yakaladık. Bu şirketler aracılığıyla Pınar Şaşal ve Madran markalarıyla Almanya'daki Türk su pazarında lider olduk. Su satışı ile başladığımız Almanya ihracatları, Avrupa pazarı açısından önemli gösterge niteliğini taşıyor."

Almanya pazarı için Türkiye'de olmayan tam yağlı peyniri teneke kutu ambalajıyla piyasaya sunduklarını belirten Yiğitbaşı, yakın zamanda ayran ve meyve suyu ihracatına başlayacaklarını bildirdi. Meyve suyu pazarında vişne suyuyla büyük potansiyel yakalayacaklarına inandığını ifade eden Yiğitbaşı, "Avrupa'ya hindi döneri göndermeyi planlıyoruz" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır