kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Alman polisi, El Kaide militanını gözaltına aldı
Ülkenin kuzeybatısındaki Monchengladbach'taki Dorint Oteli'ne baskın düzenleyen Alman polisi, Ladin'in El Kaide örgütü ile ilişkisi olmasından şüphelendiği bir kişiyi gözaltına aldı. Kimliği açıklanmayan şüphelinin 35-40 yaşlarında olduğu ve İtalyan isimli olduğu belirtildi. Kentteki polis sözcüsü, şahsın İtalyan kimliğiyle kentte ev kiraladığını ve evde yapılan aramada da önemli miktarda nakit para ele geçirildiğini söyledi.

Elçi Zaif'in yüzüne çuval geçirilecek mi?
Devrik Taliban yönetiminin Pakistan büyükelçisi Abdülselim Zaif dün Afganistan'daki Amerikan komandolarına teslim edildi. 24 Aralık'ta Pakistan'dan siyasi sığınma talep eden Zaif'in şu anda hangi kentteki hapisanede tutulduğu bilinmiyor. Esir alınan en yüksek rütbeli Taliban yetkilisi olan Zaif'in yüzünün, askeri mahkemede yargılanacağı yere gönderilirken, El Kaide militanlarına yapıldığı gibi çuval ile kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu.

Doğum hapları, erkek balıkları doğurtuyor!
Kadınların kullandığı doğum kontrol haplarının balıkların yumurtlama problemi çekmesine yol açtığı ortaya çıktı. Kanalizasyon yoluyla denize dökülen idrarlarda yer alan doğum kontrol hapının kimyasal maddeleri erkek balıkların yumurta üretimine yol açarken dişilerin de ekstra hormon üreterek yanlış zamanda yumurtlamasına neden oluyor. Birçok biyolog doğum kontrol hapının tüketimindeki artışın birçok balık türünün ölmesiyle alakalı olduğunu vurguluyor.

Sydney polisi, "Kızıl Maske"nin peşinde
Avustralya'nın en büyük kenti Sydney'in etrafını saran orman yangınlarının bir numaralı şüphelisi "Kızıl Maske" aranıyor. 50 yaşlarında uzun saçlı bir adam olarak tanınan, bir pick-up'la gezen Kızıl Maske lakaplı kişinin gerçek kimliği bilinmiyor. 2001'de 30 yangın çıkardığı tespit edilen Kızıl Maske'nin bu yılki yangınların arkasındaki isim olmasından şüpheleniliyor.

Bir harf İran'ı karıştırdı
Tahran'daki 'Saddom' meydanının adını 'Saddam'a çeviren meçhul kişiyi polis arıyor. Güvenlik yetkililerinin açıklamasına göre, kimliği bilinmeyen kişi, meydanı gösteren tabelalardaki 'Saddom' (Yüzüncü) sözcüğündeki O harfini A'ya çevirerek sözcüğü 'Saddam'yaptı. Polis, tabelalardaki ikinci A'yı eski haline getirerek meydana ''itibarını iade etmeyi'' başardı, ancak bu 'kötülüğü' yapan meçhul kişiyi henüz bulamadı. Irak lideri Saddam, 1980 yılında başlayan kanlı savaşın sorumlusu olarak görüldüğü İran'da hiç sevilmiyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır