kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Saddam gardını alıyor

Irak harekatı için geri sayım başlarken, Saddam'ın Hayalet Uçakları'nı tespit edebilen Tamara radar sisteminden 2 tane ele geçirdiği öne sürülüyor
Irak diktatörü Saddam Hüseyin de ABD'nin Irak harekatı için geri sayıma geçtiğini anlayınca silahlanmaya başladı. İngiliz Sunday Telegraph gazetesine göre, Saddam ABD'nin en büyük korkusunu gerçekleştirdi ve Tamara radar sistemlerinden satın aldı. Çek yapımı Tamaralar, adını tüm dünyaya 1999 Kosova Savaşı'nda duyurmuştu.

Sırp ordusu, Tamaralar sayesinde radara yakalanmamasıyla ünlü F-117 Hayalet Uçağı'nı tespit edip düşürmüştü. Clinton yönetimi, daha sonra Çek yönetimine baskı yapıp Tamara'nın üreticisi Tesla-Pardubice firmasının kapanmasını sağlamıştı. Ancak şirketin eski bir çalışanının gazeteye yaptığı açıklamaya göre, şirketin kapanmasının ardından elde kalan 2 Tamara radar sistemi ortadan kayboldu. Bu 2 sistemin kimlerin ellerinde olduğu bilinmiyor.

Tanesi 176 milyon sterlin olan Tamaralar'ın Saddam'ın eline geçmiş olmasından korkuluyor. Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Irak ajanlarının 1998 yılında Çek firma ile temasa geçtiğini tespit etmiş, şirkete yapılan baskı sonucu Iraklılar'la yapılan anlaşma feshedilmişti. Ancak CIA şimdi Saddam'ın bir başka ülkeyi aracı olarak kullanıp, Çek firmasının elinde kalan 2 Tamara'yı almış olmasından korkuyor.

TÜRKİYE DE HEDEFTE
Saddam'ın Tamaralar sayesinde ABD'nin Hayalet Uçak teknolojisine kafa tutacağı öne sürülürken, bir yandan da uzun bir süredir üzerinde çalıştığı 10 füzenin yapımına hız verdiği söyleniyor. Ortadoğu istihbarat sitelerine göre, Saddam bu füzeleri devrileceğini anladığı anda fırlatacak. Diktatörün olası hedefleri arasında Türkiye, İsrail ve Suudi Arabistan'daki ABD'ye ait askeri üsler bulunuyor. Ancak Washington Post gazetesi ise kısa bir süre önce Saddam'ın Türkiye'deki sivil hedefleri de vurabileceğini iddia etti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır