kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Küçük korsandan 11 Eylül dalışı

15 yaşındaki bir uçuş öğrencisi, Cessna tipi uçakla Florida'daki Bank of America binasının 28. katına çakıldı. Aynı saatlerde 3 uçak daha düşünce Amerika 'ikinci 11 Eylül' paniği yaşadı

AMAN ALLAH'IM YİNE Mİ?
Florida'nın Tampa kentinde 15 yaşında bir genç, küçük bir uçakla 40 katlı Bank of America binasının 28'inci katına çarparak parçalandı. Aynı saatlerde Kaliforniya'nın Fullerton kentinde, Colorado'nun Boulder şehrinde ve Porto Riko'da da uçakların düştüğü haberi duyulunca tüm Amerika'da "yeni bir 11 Eylül" paniği başladı. Ancak kısa süre sonra toplam 7 kişinin öldüğü diğer kazaların kötü hava koşullarından kaynaklandığı tespit edildi.

UÇAĞI İZİNSİZ ALIP, KAÇTI
Tampa kentinde uçuş dersleri alan 15 yaşındaki Charles Bishop adlı lise öğrencisi, dersin başlamasına 10 dakika kala, öğretmenlerinden izinsiz olarak Cessna 172 tipi uçağa atladı ve motorları çalıştırdı. Bishop bir süre havada tur attı. Havaalanı yetkililerinin küçük uçak korsanıyla temas kurma çabaları sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine sahil koruma helikopterleri havalandı. Uçağın birkaç metre yanına kadar yaklaşan helikopterler, çocuğa inmesini işaret ettiler. Fakat Bishop helitopterleri de dinlemedi.

LADİN MEKTUBU ÇIKTI
Tehlikenin giderek büyümesi üzerine Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet F-15 savaş uçağı havalandı. Ancak F-15'ler henüz olay yerine ulaşamadan uçak binanın 28'inci katına çarptı. Binanın boş olması nedeniyle Bishop, dışında ölen olmadı. Polis Şefi Bennie Holder, küçük korsanın üstünde "Usame bin Ladin sempatizanı olduğu ve 11 Eylül saldırılarını desteklediğini" belirten bir mektup çıktığını belirtti. Polis şefi, Bishop'un terör örgütleriyle ilişkisi olduğu konusunda kesin bir kanıt olmadığını da sözlerine ekledi. Olaydan sonra Bishop'un ailesi sorguya alındı.

F-15'LER YETİŞEMEDİ
Önce sahil koruma helikopterleri devreye girdi. Cessna'ya yaklaşarak inmesini işaret ettiler. Ancak küçük korsan dinlemedi. Bunun üzerine Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet F-15 uçağı yola çıktı. Ama onlar yetişemeden Cessna gökdelene bindirdi. Cumartesi günü binada kimse çalışmadığından olay faciaya dönüşmedi.

11 EYLÜL'Ü DESTEKLİYORDU
15 yaşındaki lise öğrencisi Charles Bishop, uçuş dersine girmeden 10 dakika önce Cessna 172 tipi uçağı öğretmenlerinden izin almadan havalandırdı. Tüm uyarılara rağmen iniş yapmayı reddeden küçük korsan, havada birkaç tur attıktan sonra 40 katlı "Bank of America" binasının 28 katına çakılarak can verdi. Olay yerinde yapılan incelemede, Bishop'un üzerinde "Ladin ve 11 Eylül saldırılarına destek" mektubu çıktı. Polis yetkilileri, Bishop'un fazla arkadaşı olmayan ve yalnızlığı seven bir genç olarak tanındığını bildirdi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır