kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hataların efendisi

Son yılların en çok konuşulan yapımı "Yüzüklerin Efendisi"ndeki çekim hataları dikkatli gözlerden kaçmadı.
İşte movie-mistakes.com'da yer alan hatalardan bazıları: Bir sahnede Strider, Merry ve Pippin'e elma fırlatıyor. Ancak Strider'in yolladığı ikinci elmanın üzerindeki süpermarket etiketi dikkatli gözlerden kaçmıyor. Frodo'nun Rivendell'deki yatağında uyandığı sahnede gömleğininin açık ve yatak çarşafının da yerde olduğunu görüyoruz. Ancak hemen sonraki sahnede gömlek kapalı ve çarşaf yukarıya çekilmiş.

* Frodo Rivendell'de iyileştikten sonra çıktığı balkonun parmaklıklarına dayanarak şehri seyrediyor ama parmaklıklar belinin hizasında gözüküyor. İnsanlar için yapılan parmaklık 90 cm'lik bir Hobbit'in olsa olsa kafasının hizasında olması gerekir.

* Sam ve Frodo'nun bostan korkuluğunun yanında bulundukları sahnede ileriden bir araba geçiyor.

* Boromir'in ölmeden önce Aragorn ile konuştukları sahnede Boromir'in sağ eli Aragorn'un sol omuzunda gözüküyor. Ancak kamera açıyı değiştirince Boromir'in elinin omuzda olmadığı fark ediliyor.

* Frodo'nun yüzüğü almak için Boromir'i vurmadan hemen önce karla kaplı tepede yuvarlandığı sahnede sahte Hobbit ayağı ve gerçek bacağı birarada gözüküyor.

* Karlarla kaplı dağlarda yürünülen sahnneye daha dikkatle bakarsanız karda bırakılmış bir ayak izi olmadığını göreceksiniz.

* Boromir'in; Merry ve Pippin'i kurtarmak için onlara doğru yürüdüğü sahnede pelerini aniden açılıyor. Ancak hemen sonra pelerinin gayet düzgün bir şekilde damgalanıp kapatılmış.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır