kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Ağabey farkı

Beşiktaş'ın başkan, G.Saray'ın asbaşkan düzeyinde temsil edildiği, sayıca az ama küfürü, saldırganlığı yoğun taraftarlarıyla zevkli ve çekişmeli bir derbi izledik. Fatih Solak'sız kadrosuna rağmen, Faruk Beşok'un başını çektiği, inançlı gençlerden kurulu Beşiktaş, son periyodun 4. dakikasına kadar öndeydi.

G.Saray'ın oyun kurucusu Kemal Tunçeri'yi uzun oyuncuyla tutan ve iyi savunma yapan Beşiktaş, 5 oyuncusuyla 10'lu rakamların üstüne çıktı. Kartal maçın son 5 dakikasına kadar, havacılık deyimiyle it dalaşı şeklinde geçen, maçta üstün olan taraftı.

Ancak siyah-beyazlı ekibin ilk yarıdaki yüzde 53'lük şut yüzdesi, oyunun sonunda yüzde 38'e düşünce Moseley ve Şemsettin'le deneyim farkını ortaya koyan sarı-kırmızılılar, derbide ibreyi lehlerine çevirmesini bildi.

G.Saray'ın toplam 15 top kaybının 7'sini yapan Kemal Tunçeri oyun kurucunun bir takım için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. Dün bir kez daha gördük ki, Cimbom'un oyun kurucu sıkıntısı devam ediyor.

İyi ki varsın Granit
Başta Yalçın Granit olmak üzere, G.Saray'ın ağabeylerinin basketbolun üzerine eğildikleri zaman neler yapabildiklerini bu maçta bir kez daha gördük.

Aslında bu maçın sonunda kazanan taraf basketbol oldu. Hep söylediğimiz gibi; Üç Büyükler basketbola ne kadar önem verirlerse, basketbol o kadar büyüyecektir.

Tecrübeli Faruk Beşok'un yanındaki Umut Tınay (15 sayı, 4 ribaund, 3 asist), İnanç Koç (17 sayı, 3 ribaund) ve Tufan Ersöz (14 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma) gibi gençlerle Beşiktaş'ın önü açık. Bu takım zaman içinde gerekli takviyeleri yaparak, önümüzdeki yıllarda adından çok söz ettirecektir.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır