kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
2001'den kalanlar

Türkiye yeni bir yıla girerken bazı tabu konular gıdıklansın istedik. Önce, Daum'un davası hangi aşamada? Koblenz'deki davasında Daum, son duruşmada mahkeme heyetinden, "Uyuşturucu kullanarak ve satarak yalan söylediği ve bu yüzden kocaman bir yanlış yaptığını" kabul edip özür diledi. Geçen yıl Leverkusen'de pozitif testler sonucu, "Yetkileri elinden alınan" hoca, mahkemede son 3 yılda, "Ayda bir-iki defa kokain kullandığını" açıklarken, bunun gerekçesini, "Evliliğinin başarısızlığına ve kendini yalnız hissetmesine" bağladı.

Yitirilen puanların acısı
Daum uyuşturucu aldığını önceden ısrarla yalanlarken, 5 yıl hapis yatma riski belirince ifade değiştirdi. Ben de hapis yatarken bizim koğuşta esrarcılar vardı. Bunların bağımlı olanları çabuk sinirlenir ve olayları çarpıtırdı. Şimdi mühim olan, "Beşiktaş şampiyon olamaz" diyen Daum'un oyuncularla terse düşmesi değil, kimin ve neden yanıldığıdır. Veyahut da bunu ne zaman itiraf edeceğidir.

UEFA, 2002-2003 sezonunda Avrupa kupalarında yer alacak ülke takım adetlerini puan hesabıyla tespit etti. İspanya 65.21 puanla lider, ardından İtalya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda sıralanıyor. Bu 6 ülke gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde ikişer takımla temsil edilecek. Bunların hemen arkasında 7. Türkiye ve sonra da Yunanistan. Şimdi F.Bahçe'nin, G.Antep'in ve G.Birliği'nin bu yıl alamadıkları birkaç puanın gelecek yılki coşkumuzdan neler çaldığının farkında mısınız?

Bütün dünya, doping olayları ve borçsuz veya hortumlanmış kulüp olayları ile çalkalanıyor. İspanya'nın ünlü futbolcusu eski Barça'lı Guardiola, şimdi İtalya'da Popescu'nun oynadığı Brescia takımında dopingli çıktı. Bir yıl boykot ve 100 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Ülkesinde en ufak şiddet olaylarına tepki gösteren spor dünyasının borçlulara sırt çeviren spor yapısının Türkiye'ye kolay kolay olimpiyat organizasyonunu vereceğine inanır mısınız?

Biz ne zaman anlarız?
Fransa'da Bernard Tapie, Marsilya'yı Avrupa Şampiyonu yaptı. Ama Marsilya takımındaki yolsuzluklar nedeniyle hem iki yıl hapis yattı, hem de Avrupa şampiyonluğu titri geri alındı. Fransa o günden beri bu konularda uyanık. Şimdi de Brest-Armonique takımının eski sponsoru Ahmet Chaker, hileli iflasta suç ortaklığından 3 yıl hapse mahkum edildi. Ayrıca 1 milyon Fransız Frangı ceza verecek. Chaker, "Bankalardan şüphe çekici şartlarda aldığı 32 milyon frangı 1991'de mahkemece tasfiye kararı verilen kulübe harcadığı için" suçlandı. 2 yıl önce 8 ay hapse mahkum edildi. Acaba bu temiz toplum anlayışına Türkiye ne zaman erişecek?



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır