kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Yılın adamı

Yeni yıl yaklaşırken sorulur: "Sizce yılın adamı kimdir?"

Geçmiş yıllarda bu soruyu cevaplarken biraz düşünür, olayları bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçirdikten sonra "Yılın adamı falancadır!.." derdim. Ama bu yıl, İnternet'te büyük ilgi gören haber sitesi "www.haber3.com"dan sorduklarında, hiç düşünmeden cevapladım:

"Türkiye'de yılın adamı, 'İşsiz insan'dır!.."

Nedenlerine gelince: Bir kere gelişmiş ülkelerde devlet, işini kaybedenlere işsizlik sigortasından para veriyor. Bizde ise tam tersi!.. İşsiz insan, vergisini ödeyip, zamlara katlanarak, devlete yardımda bulunuyor!

Üstelik gelişmiş ülkelerde çalışanlar, global krizler nedeniyle işlerini kaybederken, bizim vatandaşımız, ülkenin ve ekonominin kötü yönetilmesi yüzünden işsiz kalıyor!

Ekonomik çöküşün faturasını, hiçbir günahı olmadığı halde, işsizler ödüyor.

***
Bu nedenle işsiz insanlarımızı "yılın adamı" ilan ediyorum. Hatta daha ileri gidiyor ve işsiz yurttaşlarımızın aynı zamanda "mucize insanlar" olduklarına inanıyorum. Çünkü ülkemizin işsizleri, artan vergilere, yağmur gibi yağan zamlara, doğalgaz "gazlamalarına", çocuklarının füze gibi yükselen okul masraflarına, kredi kartlarıyla gelen inanılmaz faizlere, dayanılmaz ev kiralarına, yiyecek, giyecek masraflarına karşın, yıkılmıyor ve ayakta kalmayı başarıyor. Bu arada alacaklılardan ve haciz memurlarından kaçarken kırdığı olimpiyat rekorlarıyla, ülkemize şampiyonluklar kazandırıyor!.. Bu müthiş başarının sözlüklerdeki karşılığı "mucize"dir!

***
Tuzu kurular sakın "Efendim gelişmiş ülkelerde de işsizler var!" demeye kalkışmasınlar! Gelişmiş ülke işsizlerinin durumları, bizimkilerle kıyas kabul etmez. Onların aldıkları işsizlik parası Türk Lirası'na çevrildiğinde, neredeyse bizdeki müsteşar maaşına yaklaştığı görülür!.. Bu nedenle onlar, bizimkilerin halinden hiç anlamaz!

Bizim işsizlerin hayatta kalma mücadelesini anlasa anlasa aç yaşamayı başaran "dağ komandoları" anlayabilir! Kaldı ki, dağ komandolarının yaptıkları "hayatta kalma savaşı" görev gereğidir ve kısa bir süre içinde sona erer!..

İşsizlerin hayatta kalma mücadelesinin ne zaman ve ne şekilde sona ereceği ise, Allah'ın takdirine kalmış bir durumdur!

***
"İşsiz insan"ımız, şaka gibi gelen bu acı gerçeklere, "ülkesi için seve seve" katlanır.

Türk insanı "işsizdir" ama ülke sevgisinde "eşsizdir!" İnsanımız işsiz kalır, aç kalır, hatta ülkesi için seve seve nefessiz kalır! Son nefesinde bile "Vatan sağolsun!" der.

Böyle bir insan, dünyanın neresinde olursa olsun "yılın adamı", hatta "asrın adamı" ilan edilir!

Hepinize sağlık, başarı, mutluluk dolu yıllar diliyorum.

Allah, işsiz insanlarımızın yardımcısı olsun, onlara dayanma gücü ve sabır versin!

NOT: Kızılay'da ilginç gelişmeler oluyor. Yeni yılın ilk yazısında bu gelişmeleri dikkatlerinize sunacağım.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır