kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ahlaksız teklif

Playboy'a 4 yıl önce verdiği pozlarla tanınan ünlü Rus jimnastikçi Khorkina, Japon işadamının bu teklifini hemen reddetti
Genç kız dehşetle bakıyordu karşısındaki ufak tefek adama. Çekik gözlü milyarder, "Evet, yanlış anlamadınız. Mayoyla yaptığınız o hareketleri çırılçıplak benim önümde sergilerseniz, size 1 milyon dolar ödeyeceğim" dedi. Sporcu olduğu belli olan kız, kendisine böyle bir teklifin gelmiş olmasına bile inanamıyordu. "Hayır" diye karşılık verdi Japon işadamına. "Böyle bir teklifi düşünmem bile mümkün değil."

Bu olayın kahramanı Svetlana Khorkina. 22 yaşında ve dünyanın en ünlü jimnastikçilerinden birisi. Küçük yaşlardan beri gösterdiği inanılmaz performansla dikkat çekmişti zaten. Olimpiyatlar'da 1 altın, 1 gümüş, Dünya Şampiyonaları'nda 5 altın, 7 gümüş, 2 bronz, Dünya Kupaları'nda 1 gümüş ve Avrupa Şampiyonaları'nda ise 9 altın, 4 gümüş kazandı.

Playboy değiştirdi
Genelde jimnastikte sporu bırakma yaşı 17-18. Ama Svetlana, bu spor için ilerlemiş yaşına rağmen, üst düzey yarışmalarda mücadele ediyor. 2004 yılında Atina'da yapılacak Yaz Olimpiyatları'nda bireysel yarışmada genel klasman altınını almak en büyük hedefi.

Khorkina, Rusya'da tabuları yıkan sporcu olarak tanınıyor. Daha 17 yaşındayken Rus Playboyu'na verdiği pozlarla olay yaratan Svetlana, bir Japon işadamından gelen teklifle sarsılmış. İşadamı, önünde çırılçıplak jimnastik hareketleri yapması karşılığında kendisine 1 milyon $ teklif etmiş. Khorkina, bu teklifi reddetmiş.

Playboy'a verdiği pozlar konusunda Svetlana'nın içi rahat:

"Ben, o pozları jimnastikçilerin de normal bir yaşamı olduğunu kanıtlamak için verdim. Birçok kişi bu pozları yanlış anladı. Ama pişman değilim".

Oyuncu olmaya niyetli
Sertliğiyle tanınan antrenörü Boris Pilkin ile ilişkileri de çok farklı:

"Gelenekler dolayısıyla Rus antrenörlerin çalıştırdıkları sporculara eziyet ettikleri, hatta dövdükleri söylenir. Ama ben bir yetişkinim ve antrenörümle iki arkadaş gibi konuşabiliyoruz."

Khorkina, geleceğini de garantiye alıyor. Şimdiden Rusya'da televizyon filmlerinde ve tiyatroda oyunculak yapmaya başlamış. "Jimnastikten doğru dürüst para kazanamadım. Bu yüzden sporu bıraktıktan sonra bir garantimin olması gerekir. Oyunculuk, bu açıdan benim için biçilmiş bir kaftan."

Kısacası, Japon işadamının teklifini reddeden Svetlana Khorkina, geleceğe artık umutla bakıyor. Kızkardeşi Yulia da onun izinden büyük bir jimnastikçi olarak geliyor spor dünyasına.

Mert ATDIN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır