kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Son gülen Aslan

Son 12 dakikaya 11 sayı önde giren Beşiktaş, Cimbom'un Amerikalısı Moseley'i durduramadı. G.Saray, ikinci yarıdaki 7/11 üçlük isabeti sayesinde ligde üst üste 5. galibiyetini almayı başardı

İnanç Kartal'ı ateşledi
Sporumuzda yılın son derbisi basketbolda yaşandı ve ligde son 4 maçını kazanan G.Saray, geçen hafta F.Bahçe'yi deviren Beşiktaş karşısında 2. yarıda sergilediği performansla güldü.

İlk periyotta İnanç Koç'un inanılmaz performansı ibreyi Beşiktaş lehine çevirdi. İnanç'ın 9 dakikada attığı 14 sayı ile Beşiktaş ilk çeyreği 24-19 önde geçti. İkinci çeyrekte G.Saray önce alan savunması, sonra da tam saha baskı denediyse de ısrarla top çevirerek boş adamı bulan Beşiktaş, bir ara farkı 10 sayıya (35-25) kadar çıkardı

Moseley devreye girince
Ama ilk 15 dakika 2 sayıda kalan Moseley, devre bitene kadar 9 sayı üretip G.Saray'ı ayakta tuttu ve ilk yarı 41-36 bitti. Beşiktaş, 2. yarının başında Umut Görür'ün serbest atışlarıyla arayı açarken, G.Saray sadece Şemsettin ile sayı üretebildi.

Fark 25. dakikada 11 sayıyı (55-44) buldu. G.Saray'ın maçın başından beri kaçırdığı 12 serbest atış sayesinde 28. dakika da aynı farkla (59-48) geçildi. Ama Moseley ve Şemsettin'in 30 saniyede bulduğu iki üçlük G.Saray'ın ümitlerini 63-56 geride başladığı son çeyreğe taşımasını sağladı.

Kartal kendini yaktı
Müthiş bir mücadeleye sahne olan son çeyrekte, G.Saray Moseley'in üçlükleriyle 35.04'te 70-69 öne geçti. Beşiktaş, 72-70 öndeyken, üst üste 4 hücum ribaundu alarak yaklaşık 1.5 dakika sahip olduğu topta sayı bulamayınca bir yerde kendi ipini çekmiş oldu.

Sarı-kırmızılı ekip sırasıyla Matthews, Moseley ve Şemsettin'i 5 faulle kaybettiği bu çeyrekte deneyimini sahaya ve skora yansıtarak galibiyete ulaştı

Valjevac'tan kritik üçlük
İlk yarıda 1/9 üçlük bulabilen G.Saray, ikinci devrede bu istatistikteki 7/11'lik performansıyla galibiyete ulaştı. Oyuna adeta sadece faul yapmak için giren Tarık Valjevac'ın bitime 30 saniye kala galibiyeti getiren üçlüğe imza atması da, en az Beşiktaş'ın faul hakkını doldurmak için 3 saniyede 4 faul yapması kadar ilginçti.

Asuman KRAUSE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır