kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

MHP'liler Şeyh Şamil'le coştu

İzgi'nin kızının düğününde Meclis garsonlarının çalışması tartışma yarattı. İzgi, 'Personele ödeme yapılması gerekiyorsa, bunu ben yaparım' dedi
Meclis Başkanı Ömer İzgi'nin kızı Ege ile İstanbul Valisi Erol Çakır'ın yeğeni Buğra Çakır, önceki akşam İller Bankası Lokali'nde gerçekleştirilen bir düğün ile yaşamlarını birleştirdiler. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin şahitlik yaptığı düğünde, konuklara Meclis personeli olan garsonlar hizmet etti. İşte bu olay tartışma yarattı.

Meclis personelinin, Meclis'e ait tesisler dışında böylesi bir organizasyonda görev almasının uygun olup olmadığı sorusuna Sosyal Hizmetler ve Lokantalardan Sorumlu DYP'li Meclis İdare Amiri Salih Sümer, "Normal koşullarda Meclis personelinin, Meclis dışında kullanılması doğru değil" yanıtını verdi.

'İZGİ HEPİMİZİN BAŞKANI'
Ankara dışında bulunduğunu ve kendisinden Lokantalardan Sorumlu İdare Amiri olarak bu yönde bir izin istenmediğini belirten Sümer, "Meclis personeli ancak Meclis'e ait tesislerde görevlendirilebilir. Düğün İlller Bankası tesislerinde yapıldı. Oranın da herhalde bir personeli vardı neden Meclis garsonlarına ihtiyaç duyuldu bilemiyorum. Ama Sayın İzgi hepimizin başkanı. Kızının düğünü için ricada bulunduysa, onu kırmak da doğru olmaz" diye konuştu.

Meclis Başkanı Ömer İzgi ise, Meclis garsonlarının kızının düğününde görev yapmalarının gerekçesini, şöyle anlattı:

"Düğünden önce çalışma arkadaşlarıma, düğünde hizmet edecek garsonlara, üzerinde 'TBMM Başkanı Ömer İzgi'den sevgilerle' kartı bulunan bir hediye vermek istediğimi söylemiştim. Arkadaşlarım da, bunun manevi değeri olan bir hediye olacağını düşünüp, 'Madem öyle bizim personelimiz hizmet etsin, bu manevi değeri büyük hediyeyi de onlar alsınlar' demişler. İyi de düşünmüşler. Bu işi organize etmiş olan kim ise, iyi yapmış." Garsonlara üzerinde kartı bulunan bir 'kravat' hediye ettiğini açıklayan İzgi, eşi Aysel Hanım'ın da gecenin sonunda Meclis personeline para vermek istediğini, ancak Meclis çalışanlarının bu parayı kabul etmediklerini de söyledi. İzgi, "İş zamanı değildi. Meclis'te işleri olmadığı zaman gelmişler yani. Bu olay niye bu kadar büyütülüp, çarpıtıldı anlayamadım ve üzüldüm" diye konuştu. "Arkadaşların yaptığı bu hizmetin her halde bir karşılığı olacaktır" diyen İzgi şöyle konuştu: "Çarşamba günü oturup, konuşacağız. Bir karşılığı olacaksa, benim yapmam doğru olur. Çünkü tabii ki bu Meclis'le ilgili olay değildi."

Şebnem HOŞGÖR - Fatih ATİK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır