kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tavlada yenilen valinin morali bozulursa

Başkent Ankara'da bir süredir üst düzey bürokratlar arasında yapılan iddialı tavla partilerinin, "ülke menfaatleri"ni de tehdit eder hale gelip gelmediği konuşuluyor.
Müsteşarlar, müsteşar yardımcıları, genel müdürler ve valiler arasındaki tavla partilerinin mağlubiyet yüzü görmeyen ismi, Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Çelik, yenik bürokratlara "iç genelge" gönderdi. Genelgede "Ülke menfaatleri açısından, bundan sonraki tavla oyunlarında bürokratlarımıza gerekli müsamaha gösterilerek, mağlubiyet yolu tercih edilecektir" dedi. Çelik'in yanı sıra Orman ve Devlet Bakanlıklarının müsteşar ve yardımcıları, merkez valileri, Gümrük Muhafaza Genel Müdürü Hakkı Teke ile çok sayıda bürokrat, bir süredir Ankara'daki bir otelin lobisinde iddialı tavla partileri düzenliyor. Partilere zaman zaman Kocaeli ve Sakarya Valileri de katılıyor.

Ancak tavla maçları her zaman Çelik'in galibiyeti ile sonuçlanıyor ve sonuç diğer bürokratları kızdırıyor. Hatta mağlup bürokratlar Çelik'in zar tuttuğunu iddia edip yenilgiye kılıf arıyorlar.

MÜSAMAHA GÖSTERİN!
Önüne geleni mars eden "yenilmez" unvanlı Çelik, bürokrat arkadaşlarının morallerinin giderek bozulması üzerine önceki gün tüm mağlup dostlarına, kendi hazırladığı bir genelgeyi faksladı ve aynen şöyle dedi: "Bilindiği gibi ülkemiz son yıllarda sıkıntılı ve zor günler geçirmektedir. Bunun yanında bazı bürokratlarımızın tavla oyunlarındaki sürekli yenilgileri, moralleri bozmaktadır. Dolayısıyla gerek vatandaşlarımızın talebi, gerekse ülke manfaatleri açısından, bu durumun acil olarak düzeltilmesinin, doğru olacağına inandım. Bundan sonraki tavla oyunlarında bürokratlarımıza gerekli müsamaha gösterilerek mağlubiyet yolu tercih edilecektir..."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır