kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hastane kavgasında ikinci raund

OKUYAN: Allah Allah nidalarıyla üzerine yürümedim ki!.. DURMUŞ: 3 ay süre verdim düzeltmezse kapatırım!
Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un SSK hastanelerinin kendisine bağlanması istemesi, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın ise buna karşı çıkması üzerine iki bakan arasında başlayan kavga, Bakanlar Kurulu toplantısında yumruklaşmaya varmadan önlendi, ama kavga giderek kızışıyor.

Okuyan'ın Durmuş'un üzerine yürüdüğü haberleriyle ilgili dün iki bakan da ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, "yumruk yumruğa gelmediklerini" belirttiler, ancak SSK'yı alma kavgasının büyüyeceği işaretlerini de verdiler. Okuyan, Düzce'de SSK hastanesinin açılışını yaptıktan sonra gazetecilerin soruları üzerine Durmuş'un üzerine yürümediğini belirterek, şunları söyledi: "Ben Allah Allah nidaları ile onun üzerine saldırdım. Etraftakiler benim bu saldırım karşısında araya girerek ayırdılar. Arkadaşlar, bunlar gazetelerin olayı kendi senaryolarına göre yazmaları. Böyle şeyler olmadı. Bugün gazetelerde de çıkmış. Ben ne Osman'a, ne de Hasan'a, 'Önce adam, ondan sonra bakan ol' dedim. Basın olayı yanlış aksettirdi. 'Ben adamı mahvederim' diye de konuşmam olmadı. Ama sinirlenirsem adamı mahvetmem ama oturmam da. Bunlar siyasette olabilecek şeylerdir. Bazen kendi partimizdeki arkadaşlarımızla bile böyle tartışmalar yaşıyabiliyoruz."

Sağlık Bakanı Durmuş ise, SABAH'ın sorusu üzerine Okuyan'ı uyardı. SSK hastaneleri dahil tüm hastanelere çalışma ruhsatı verme ve denetleme yetkisinin Sağlık Bakanlığı'na ait olduğunu tekrarlayan Durmuş, SSK'nın ilaç fabrikasında usulsüz üretim yapıldığını tesbit ettiklerini ve 3 ay süre verdiklerini söyledi. Durmuş, şöyle konuştu:

ÇOK ALINGAN!
"SSK'nın ilaç fabrikasında yaptığımız denetimde koşulların ilaç üretimine uygun olmadığı ve usulsüz üretim yapıldığı belirlendi. Olumsuzlukların giderilmesi için fabrika yönetimi ve SSK'ya uyarıda bulunduk. kendilerine 3 ay süre verdik. Hatalar düzeltilmezse gerekeni yaparız."

SSK hastanelerinin eczanelerinde de usulsüzlük bulunduğunu ifade eden Durmuş, SSK Kars hastanesi eczanesi hakkında Cumhuriyet Savcılığının suç duyurusunda bulunduğunu ve takibat başlatıldığını söyledi. Eczaneler ve hastanelerle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını söyleyen Durmuş, kendisinin doğruları söylediğini ancak yanlış anlaşıldığını ifade etti. SSK hastanelerindeki kuyrukların da Okuyan'ın söylediğinin aksine bitmediğini iddia eden Durmuş, "polemiği sevmekle" suçladığı Okuyan için "Alınganlık gösteriyor" dedi.

Fatih ATİK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır