kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sayın Ecevit ruh doktoruna gitsin

Ecevit'in yılbaşı piyangosu ve kutlamalarına karşı çıkanları "Taliban zihniyeti" diye nitelendirmesi SP ve AKP'lileri öfkelendirdi. Tepkiler şöyle:
Mehmet Bekaroğlu (SP Grup Başkan Vekili): Sayın Başbakan'ın yılbaşını kutlamayanları anlamaması ve Taliban zihniyeti olarak kabul etmesi sürçülisan değilse, demokratik Türkiye'nin başbakanına yakışacak davranış değildir. Taliban da ülkesinde hak ve özgürlükleri kaldırdı. Taliban'a benzeyen birisi varsa o da Sayın Başbakan'dır. İdeolojisi önemli değil, önemli olan tarzdır. Sayın Başbakan ne söylediğini biliyor mu? Ruh hekimi olarak endişe duyuyorum. Kendisini kontrol ettirsin.

Mukadder Başeğmez (SP İstanbul Milletvekili):
Durup dururken kavga mı çıkarıyorlar?.. Bu sözlerin muhatabı kim bilmiyorum. Karşı çıkanlar olur, taraftar olanlar olur. Demokratik ülkelerde bir görüş sahipleri, diğer görüş sahiplerine hakaret etmek hakkına sahip değillerdir. Kendisi Rahşan hanım ile sabaha dek dans etsin kutlasın kimse bir şey demez.

AYDINLAR NE DİYOR?
Yılbaşı tartışmasına İslamcı aydınlar ve akademik çevreler de şu görüşlerle katıldı:

Prof.Dr. Serdar Aktan:
Yakın zamana kadar tutucu kesimlerin çoğunda yılbaşı gecesinin kutlanmasında bir rahatsızlık yoktu. Bugün tartışılmasının nedeni 15-20 yıldır Türkiye'ye enjekte edilen, aşırı kapalı, bir İslam anlayışından kaynaklanıyor.

Prof.Dr. Vehbi Yavuz:
Yılbaşı gecesinin Hıristiyanlık'la ilgisi yok! Allah'ın ve Peygamber'in koymadığı ama Müslümanlar'ın daha sonra uyguladığı güzel şeylere biz bid'at-ı hasene diyoruz. Belki biz de bu bayramı Hıristiyanlar açısından bid'at-ı hasene gibi kabul edebiliriz.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır