kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ecevit 2002'den umutlu

Kemer sıkma: Kemer sıkıldı ama, enflasyona ezdirmedik. 2002'nin iyi geçmesi için de temelleri attık, dolayısıyla 2001 boşa geçmedi
AB'nin listesi: Olacak şey değil!.. Bağışlanacak bir tarafı yok. İkinci listede PKK ve DHKP-C olacak diyorlar, inşallah doğrudur.

Banka kurtarma: Çok dikkatli davranmak gerekiyor. Bankalara sağlanacak kaynakların yerinde kullanılması gerekiyor.

Başbakan Bülent Ecevit, 2001'in son mesaisi için gittiği Başbakanlık binasından ayrılırken, 2002 için umutlu konuştu.

Başbakanlık muhabirlerinin yeni yılını kutlayan ve gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Ecevit, "zor geçen bir yıl olduğunu, ancak 2002'nin iyi geçmesi için bazı temellerin atıldığını, dolayısıyla 2001'in boşa gitmediğini" ifade ederek, şöyle konuştu: "Çok eleştirilere uğrayacağımızı biliyorduk. Halkımızın sıkıntılara uğrayacağını da biliyorduk, ama bunları göğüslemeden ferahlığa çıkmak mümkün değildi. Nitekim daha 2002 başlamadan ekonomide olumlu gelişmeler süreci başladı. Enflasyon aşağı çekildi, faizler düştü. 2002'de bir canlanmanın olacak. Kapanan fabrikaların çalışır hale gelebilmesi için, çiftçinin, dar gelirli ücretlinin sıkıntıdan kurtulmalarına yol açıcı bir dönem olacaktır. Önemli olan ekonomiyi esenliğe çıkarma yolunda halkın yaşamında hissedeceği olumlu adımların atılmasıdır. İşimiz zor olmaya devam ediyor."

ALTERNATİF YOK
Ecevit, 2002'de vatandaşlara kemer gevşetme müjdesi verip vermeyeceğinin sorulması üzerine, ücretlilerin 2001 yılında kemer sıktığını ancak, enflasyona yenik düşürülmediğini söyledi. Ecevit, 2001 yılın en iyi ve en kötü olaylarının neler olduğunun sorulması üzerine de "Ben en kötü ve en iyi şeyleri doğru bulmam. Çünkü dünyada ve ülkemizde yaşam çok karmaşıktır. Tabii 2001 yılında ekonomik sıkıntılar en önemli etken. Ama biz de bu sıkıntılardan kurtulması için büyük bir çalışma içindeyiz" dedi.

Ecevit, anketlerde hükümete güvenilmediği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise, halkın alternatif olarak kendilerinden başka bir hükümeti görmediğini söyledi. Ecevit, ekonomik önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olduğunun toplum kesimleri tarafından algılandığını ancak, bazen bu önlemlerden vatandaşın duyduğu rahatsızlığı da haklı bulduğunu ekledi.

Ecevit, sermayesi zayıflayan bankaların kurtarılması operasyonunun tartışmaya yol açtığının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Tabii tartışma yaratacak bir konu. Şu sırada bankaların çoğunun gücü yok. O gücü bir ölçü içerisinde devletin sağlaması amacıyla böyle bir düzenleme öngörüldü. Burada yalnız çok dikkatli davranmak gerekiyor. Bu şekilde bankalara sağlanacak kaynakların yerinde kullanılması gerekiyor. Her türlü önlemi almak zorundayız."

OLACAK ŞEY DEĞİL!
AB'nin açıkladığı terör listesinde PKK ve DHKP-C'nin yer almamasını Ecevit, "Olacak şey değil, akıl alacak şey değil" sözleriyle değerlendirdi. Ecevit, bu iki örgütün terör örgütü olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmadığını buna rağmen AB'nin listesine alınmamış olmasının anlaşılabilir bir yanı olmadığını kaydetti. Dışişleri Bakanlığı'nın çalışmalarını sürdürdüğünü ikinci bir listenin hazırlandığını belirten Ecevit, "O listede PKK ve DHKP-C bulunacakmış diyorlar inşallah doğrudur. Fakat bu konuda iki örgütün de listeye girmemiş olmasının bağışlanacak bir tarafı yoktur" dedi.

ABD'YE HEDİYE YOK!
Ecevit, 14 Ocak'ta gideceği ABD'ye hediye götürmeyeceğini söyledi, önemli olanın görüşmelerin içeriği olduğunu belirtti. Ecevit, ABD'nin Irak'la ilgili karar almadan önce Türkiye'ye danışacağı sözü verdiğini de vurguladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır