kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hasta çocuklara kahkaha servisi

Hastanelerde yatan çocuklara neşe ve kahkaha götürmek, biraz da olsa acılarını unutturmak amacıyla kurulan Theodora Çocuk Hizmetleri Vakfı'nın 'sevgi doktorları' Türkiye'de de iş başında.
Çocuklara düşkünlüğü ile tanınan İsviçreli Theodora Poulie'nin kanserden ölmesi üzerine 1992'de oğulları tarafından kurulan vakıf, 7 ülkede faaliyet gösteriyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü ve Semiha Şakir Çocuk ve Doğum Kliniği'ne hizmet götüren vakfın Türkiye temsilciliği Dina Topbaş Şakir tarafından kurulmuş.

1998 yılında hizmete başlayan vakıfta 5 'sevgi doktoru' var. İsviçre'deki vakıf merkezinde müzik, illüzyon, hijyen, sahne performansı, çocuk psikolojisi üzerine eğitim gören 'sevgi doktorları'nın diğer palyaçolardan farkı da buradan kaynaklanıyor. Ressam, öğretim görevlisi, muhasebeci ve tiyatro sanatçısı olan bu insanlar haftada 2 gün, 4'er saat hasta çocuklara neşeli dakikalar yaşatıyor.

Hatta Ankara'da muhasebecilik yapan Dr.Aliş lakaplı Akın Beğenmez, haftada iki gün işini bırakarak İstanbul'a geliyor ve çocuklara gitar çalıp, şarkılar söylüyor. Anaokulu öğretmeni ve animasyon şirketi sahibi olan Yeşim Osman, 'Bu iş gönül işi. Çocuğun neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve onların ruh halinden anlamak gerekiyor" diyor. Tiyatro sanatçısı Ali Çekirdekçi ile ressam eşi Yasemin Çekirdekçi de çocuklara gönül vermişler. "Onları acılarından bir süreliğine de olsa kurtarmak çok keyifli" diyorlar.

Ayla ÖZCAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır