kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Uslanmayan polis

Balıkesir'de sahte evrak düzenlemekten tutuklanıp açığa alınan polis Gürcan Dinç, düğün parası için polis kıyafetiyle ve sahte makbuzla sürücülere ceza kesince suçüstü yakalandı
Balıkesir Sındırgı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Gürcan Dinç (29), yabancı uyruklu kişilere sahte ikamet tezkeresi satmak suçundan İstanbul'da yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Dinç, Metris Cezaevi'ne gönderildi. Yaklaşık 7 ay tutuklu kalan Dinç, bir süre önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Açığa alınan Dinç Balıkesir'de oturduğu evin kirasını ödeyemeyince Bursa'daki ailesinin yanına gitti. Bir süre önce nişanlanıp evlilik hazırlıkları yapan Dinç aldığı yarım maaş yetmeyince bir çözüm yolu aramaya başladı. Ailesinden habersiz kuru-sıkı tabanca ve polis kıyafeti temin eden genç polis memuru, Yalova-İstanbul karayolunda elinde sahte bir makbuz ile araçlar üzerinde uygulama yapmaya başladı.

KURAL İHLALİ YAPTIN
Dinç durdurduğu araç sürücülerine ''Kural ihlali yaptın. Ya para verirsin ya da sana yüklü miktarda ceza yazarım'' diyerek para toplamaya başlayınca araç sürücüleri polise başvuruda bulunarak şikayetçi oldu. Vatandaşlardan haksız yere para toplandığı ihbarı üzerine harekete geçen bir polis ekibi, olanlardan habersiz durdurduğu araç sürücülerine ceza kesip para toplamaya devam eden sahte trafik polisi Gürcan Dinç'i suçüstü yakaladı.

Genç polis memuru Gürcan Dinç, gözaltına alınarak karakola götürüldü.Dinç burada verdiği ilk ifadesinde "Parasızdım. Cebimde kuruşum yoktu. Çaresiz kaldığım için böyle bir şey yaptım" dedi. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce ifadesi alınan Dinç'in, görevli olduğu Balıkesir'de üç ay önce yine rüşvet iddiasıyla açığa alındığı, hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı tespit edildi. Polisteki sorgulaması tamamlanan Gürcan Dinç, daha sonra savcılığa sevk edildi.

İbrahim ÖGE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır