kapat
30.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Alışveriş sanal kazanç gerçek

Raf tuzaklarına kapılmadan, müziğin ritminden etkilenmeden ve şefiniz sizi çalışıyor sanırken market alışverişi yapabilirsiniz
İstanbul'da kâr yolları kapatıp, binlerce insanın evine ulaşamadığı akşamlardan birinde, 23 yaşlarında bir genç, elinde poşetlerle, şehrin dışındaki siteden içeri girdi. Elindeki adresi kontrol ederken, buz tutmuş yollarda kaymamaya da azami özen gösteriyordu. B Blok, No: 123. "Tamam" dedi, "Burası". Saat 22.00 olmuştu, teslimat saatinin sonu idi. Kapıyı çaldı, "Ben Gima'dan geliyorum" dedi. Artık umudunu kesmiş ev sahibinin şaşkın bakışları altında paketleri uzatıp "Kontrol edin lütfen" diyerek elindeki seyyar pos makinasını çıkardı. Ev sahibi poşetlerin içine tek tek bakarken dayanıklı süt yerine günlük süt siparişi verdiğini farketti. Beş kutu günlük sütü tüketemeyeceğini söylediğinde, dört tanesi hemen geri alındı. Başka bir sorun yoktu, kredi kartını verdi, slibi imzaladı. Çocuğa bahşiş uzattı, "Teşekkür ederim, kabul edemem" karşılığını aldı.

UZAKTAKİ ANNEYE JEST
Bu, hayali bir öykü değil, Ramazan Bayramı'nda ülkeyi felç eden hava koşullarında yaşandı. Böyle özel dönemler bir yana, otopark, taksi derdi ya da aile içi gerginlikler yaşanmadan, masa başında alışveriş yapma keyfi her gün daha çok kişi tarafından deneniyor. Geçmişi birkaç yıl ama giderek daha fazla insan, "mutlaka dokunmam-görmem gerek" ısrarından vazgeçip market alışverişini internetten yapıyor. En çok kimler mi?

Tabii ki internet ile içli dışlı olanlar. Ve yalnız yaşayan yaşlı hanımlar (siparişi genellikle çocukları veriyor), asansörsüz evlerin üst katlarında oturanlar, tüm marketler kapandıktan sonra işten çıkanlar. Ya da örneğin yurt dışında yaşayıp, Türkiye'deki yaşlı annesi için ara sıra da olsa birşeyler yapmak isteyenler. Giriyorlar internete, siparişi ve kredi kartı numarasını veriyorlar. Poşetler annelerinin kapısına geliyor.

Şu anda Migros, Tansaş, Gima ve Ankara ile sınırlı olarak Yimpaş, sanal market hizmeti veriyor. Ama artan ilgi, yayılacağının habercisi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır