kapat
10.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
MECLİS-İ MEBUSAN

BİR İFTAR

Petrol ve güllaç
TBMM Başkanı Ömer İzgi, geçen hafta Bülent Ecevit ve eşini iftara davet etti. Ecevitler'den "Güllacı çok severiz" haberi gelince mönüye ekleme yapıldı. Başbakan o gün ABD Dışişleri Bakanı Powell'la görüşmüştü. İftarda İzgi ve Ecevit önemli bir bilgiyi de paylaştı. ABD'nin elinde bir rapor vardı ve şöyle deniliyordu:

"Ortadoğu petrolü 2030 yılında bitiyor. Musul ve Kerkük petrollerinde ise 2150 yılına kadar rezerv var."

BİR KARAR

Çadır tasarrufu
Adalet Bakanlığı deprem sonucu yerle bir olan adliye binalarını tamire ve hakimlerle savcıları da "Çadırda adalet dağıtmaktan" kurtarmaya çalışıyor. Afyon'da adalet sarayı yapmayı kararlaştıran bakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'ndan şaşırtıcı bir cevap aldı. DPT "Tasarruf tedbirlerine aykırı" diyerek adliye yapımına izin vermedi. Bakan Hikmet Sami Türk de durumu Bülent Ecevit'e yazılı olarak bildirdi. Şimdi çözüm için Başbakan'ın cevabı bekleniyor.

Akyazı'da ise durum daha da farklı. 725 milyara yapımı planlanan adliye binası için bütçeye bir milyar lira ödenek konuldu. Sıfır enflasyon karşısında bile bu ödeneklerle Akyazı, 725 yıl sonra adliyeye kavuşacak.

Adalet Bakanlığı'nın bu yılki bütçesi 808 trilyon lira. Ama bakanlığın 2002 genel bütçesindeki payı geçen yıldan da aşağı düşüyor ve binde 9.8'lik orandan binde 8.3'e iniyor. Bir yanda hakim savcı ve infaz memuru açığı, diğer yanda yeni cezaevleri ve adliye binaları inşaatları var.

"Darboğazdayız" diyen Bakan Türk ise kara kara düşünüyor...

BİR SORUN

Belediyeye kilit
Yerel Yönetimler Yasası'na göre nüfusu 2000'den az olan yerlerde belediye kurulamıyor. Ama İçişleri Bakanlığı, geçmişte kalabalık olan bugün ise nüfusu 2000'in altına düşen tam 393 belediye tespit etti. Liste Bakan Rüştü Kazım Yücelen'in önünde. Bakanlığın Danıştay'a dava açıp bu belediyeleri iptal ettirmesi gerekiyor. Ama sosyal bir sorun olmaması için şimdilik bekliyor. 393 belediye ya nüfuslarını artıracak ya da kapılarına kilit vuracak.

BİR PARA

Camide bağış
TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu önceki gün ablası ile birlikte Hacıbayram Camii'ne gitti. Başında kasket, gözünde de güneş gözlüğü vardı. Vatandaşlar yine de tanıdı ve yardım istedi. Kayserili bir gence otobüs, Siirtli'ye ilaç, Yozgat'lıya doktor, Çankırılı'ya ekmek, Çorumlu'ya yemek parası verdi. Meclis'e boş cüzdanla döndü.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır