kapat
10.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

2. Bursa faciası

A.Gücü, G.Saray'ı havadan oynamaya zorladı. Sahaya dağılış ve teknik beceri avantajını iyi kullanarak, maçın düşünce kurgusunda 70 dakika mutlak üstünlük sağladı. G.Saray, inanılmaz bir kaleciye karşı sadece iki kez hava topu alabildi. Teketekte adam da geçemedi. Bileklerini kesen Hasan'ın ne kadar mühim adam olduğu net biçimde anlaşıldı.

Ersun Yanal, maç başlangıç taktiğinde Lucescu'ya oranla üstündü. Bir kere G.Saray'ın hocası oyuna 3 forvetle başladı. Ama rakip buna kanıp defans ağırlıklı oynamadı, öncelikle kalesini düşünmedi. Tam tersi, ilk 25 dakika sahanın her yerindeki ikili mücadelelerde ayakta kalan taraf Ankaralılar'dı. Hele ilk 20 dakika sol kanadı otobana çevirdiler...

Hakan Ünsal, maalesef kafasındaki transfer problemlerini, sorumsuz bir alan boşaltma eylemine dönüştürdü. Hep ileri fırlamak istedi, duvara çarpar gibi geri dönen toplara, arkasındaki Bülent de yeterince uzanmadığı için rakibe gol fırsatı hediye edildi. Nitekim A.Gücü'nün buradan attığı bir kornerde ofsayt kokan bir gol, evsahibi için moral oldu.

Mondragon bundan sonra aynı bölgede iki mutlak golü daha engelledi. Yanal G.Saray'ı o kadar iyi etüt etmiş ki, şutları çoğunlukla yerden vurdular. Üstelik G.Saray orta sahası Bursa maçından beri bu kadar kötü parçalanmamıştı.

Üçlü forvet iflas etti
G.Saray ancak 28. dakikadan sonra açıldı. İlk kez Ümit Karan kaleciyi bir karambolde görebildi. Murat ilk ciddi şutunu 30. dakikada atabildi. G.Saray'ın sorumsuzluğuna bir örnek de 2 dakika sonra yaşandı. Zafer degaj yapıyor, o topu Kennedy kovalıyor, top G.Saray kalesine geliyor. Mondragon topa vuruyor, topun gittiği yerde G.Saray'dan 3 kişi ofsaytta. Türkiye'de en tempolu ve blok destekli hücum uygulayan G.Saray, bu kez yoğun maç trafiği sonucu hareketlerde ağır kaldı, 2 santrforu üstüste inanılmaz 3 golü kaçırdı. A.Gücü 5 haftalık yenilmezliğin verdiği gücü çok mantıklı kullandı. G.Saray'da ise 3 forvet iflas etti.

2. yarıda A.Gücü hata yapmaya başladı. Kimsenin bu maçı hakeme yüklemeye hakkı yok. G.Saray Avrupa maçları sonrası yorgunluk yüzünden topa girme zamanlaması ve top bölgesinde dikkatli olma özelliğini yitiriyor. Bu durum, diğer Avrupa kulüplerinde de gözleniyor. Bunun en iyi çaresi iyi hazırlanmış yedeklerle oynamaktır. Yani takım 11 kişi değil, 22 kişi olacak. Oysa G.Saray Ankara'ya 17 kişi ile geldi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır