kapat
10.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Johnson'a ceza vereyim derken...

Mustafa Denizli ne yapmaya çalışıyor, anlamak mümkün değil. Elindeki imkanları kullanmıyor. F.Bahçe'nin doğru-dürüst bir omurgası yok. Rüştü ile Mustafa Doğan dışında kimin nerde oynadığı belli değil. Sanki Cuma günü elini tombala torbasına sokup, rastgele oyuncuların yerini belirliyor. Üstelik 7 maçlık galibiyet serisinin kahramanlarından Ceyhun ve Hakan Bayraktar'ı oynatmamak için bahane arıyormuş gibi bir hali var. Tutturmuş Ali Güneş, Lazetiç. Onlarla yola devam ediyor.

Serkan'ı da ateşe attı
F.Bahçe Trabzon'da yenilir, bu dünyanın sonu değil. Ama böyle acemice hatalar yapmaya da kimsenin hakkı yok. Mesela Beşiktaş maçında Johnson'a Ronaldo'nun çıkışlarını kontrol etme görevi vermiş. Adam da 2 gol atmış. Yani Johnson kötü oynamış. E, sen bu adamı kesip, 14 haftadır suratına bakmadığın Serkan'ı, 469 gün sonra Trabzon'da ilk 11'e alıyorsun. Pes yani! İlk golü de Serkan'ın hatasından yiyorsun. O zaman cezayı Johnson'a değil, F.Bahçe'ye vermiş olmadın mı Mustafa? Johnson'ı defansta kullansan ne kaybederdin?

Hakan, Trabzon'da aklı başında top oynayan tek adamdı. Gitti onu çıkarttı. Kötü de oynayabilir. Be kardeşim, Rapajç tek topa vurmadan sezonu tamamladı, ses çıkarmadın, şu Lazetiç'e göz yumdun, Hakan'a mı gücün yetiyor?

Bir hocanın işi takımını iyi hazırlamak, kenardan teşhisleri doğru koyup müdahale yapmaktır. Mustafa, artık iyi oynayanla, kötüyü de ayırt edemiyor. Abdullah'ın arkasında kademeye giren Ali Akdeniz'i çıkarıyor, o boşluğa kaçan Zafer, 2. golü atıyor. F.Bahçe bir Zafer'i durdurmaktan aciz mi? Demek, Trabzon'un maçını hiç izlememiş, rakibi etüt etmemiş.

Mustafa hafta içi bir de inci yumurtlamış: "Benim inandığım 4-5 adam var. İdman yapsalar da, yapmasalar da oynatırım." İşte F.Bahçe bu zihniyet yüzünden bu hale düştü. Çalışmayan adamın sahada görevini yerine getirdiği nerde görülmüş? Adam barlarda dolaşsın, kadınlarla gönül eğlendirsin, sonra da sahada direkt oynasın. Bravo vallahi.

Prensip kalmamış ki!
Unutmadığım bir örnek var. Milan, İngilizler'in efsane golcüsü Jimmy Greaves'i transfer etmişti. Jimmy, 8 maçta 9 gol attı. O dönemlerde 14 gol atan, kral oluyor. Adama uçak bileti verdiler, İngiltere'ye gidip Çarşamba dönsün diye. Jimmy kaytarıp Cuma döndü. Hemen kapının önüne koydular. Milan, bu yüzden 102 yıldır Milan. Ama F.Bahçe'de keyfi yönetim bu prensipleri yoketmeye başladı. Esas tehlike burada...

Oğuz ne iş yapar!
F.Bahçe'de bu kadar yanlış art arda yapılırken, 2 numaralı koltukta oturan antrenör Oğuz Çetin'den de insan birşeyler bekliyor. Antrenör dedin mi, takımda bir ağırlığı olması, yanlışları göstermesi lazım. Oğuz ya görüp susuyor, "Salla başı al maaşı" yapıyor. Veya görmüyor. İki durum da birbirinden felaket. Herşeyi Mustafa'dan beklemesin. Gerekirse onunla da tartışarak yanlışları düzeltmesini sağlasın. F.Bahçe o kadar yanlışlarla dolu ki, Oğuz'un yapacağı iki düzgün hareket onun hanesine artı yazılır.

Yöneticimiz uyuyor mu?
Peki F.Bahçe yönetiminin kötü gidişte hiç mi payı yok? Onlar da oturmuş, kenardan olup-biteni seyrediyorlar. Hâlâ Mustafa Denizli'nin yanlışlarına tahammül ediyorlar. İnsan sormaz mı: "Yahu Mustafa! Niçin maçlara 3 kaleciyle çıkıyorsun? Bizim altyapıdan A takıma geçecek hiç mi genç yetenek yok?" diye. Ne Oğuz, ne de Mustafa bugüne dek altyapıya gidip bir maç izlemişler. Bu ne çiftliktir böyle? Daha ilgincini söyleyeyim. Bugün 2. Lig'de başa güreşen İzmirspor ve Uşakspor'a bakın. F.Bahçe'den 14 oyuncu buralarda forma giyiyor. Demek ki, bu altyapıda potansiyel de var.

Yönetim statla uğraşıyor, anladık. Arasıra 3-5 kişi toplanıp Samandıra'ya gitmekle bu işin yürümediğini de görsünler. Başkan, futbol şubesini biraz boş veriyor. Lig ve kupada ayakta kalmak için F.Bahçe'ye takviye lazım.

Aziz Yıldırım ise kafasını gelecek sezonun takımını oluşturmaya takmış. İyi-hoş da, bu sezon heba oluyor. Fark açıldıkça açılıyor. Sen gol umudunu Ali Güneş'e, Serhat'a, mütekait Andersson'a bağlamışsan, demek ki acilen golcü bulman lazım. Sezonun bitmesini beklemeden hem de... Rapajc ile Revivo sakatlıktan dönünce işlerin düzeleceğini ümit etmek de çok yanlış. Yani yönetimin de kafayı değiştirmesi şart!

Şampiyonluk elden gidiyor beyler, hepiniz uyanın. Tek iyi yön var. Kimse F.Bahçe sahada mücadele etmiyor diyemez. Ama yanlış tercihler bir çuval inciri berbat ediyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır