kapat
10.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sorunun da adabı var

SP'li Çelik'in, Süreyya'nın aşkından sonra Köykent ve Derviş'le ilgili soru önergeleri de "kriterlere uymadığı için" İzgi'den geri döndü
Muhalefetin, iktidarı denetleme amacıyla "soru sorma" hakkını, her aklına geleni sorma şekline dönüştürmesi üzerine Meclis Başkanı Ömer İzgi de soruları elemeye başladı. İzgi'nin tavrından en çok, Saadet Partili Zeki Çelik etkilendi. Çelik'in milli atlet Süreyya Ayhan ile antrenörü Yücel Kop arasındaki aşk ilişkisini konu alan soru önergesini "özel hayata saygı" gerekçesiyle geri çeviren İzgi, aynı milletvekilinin iki önergesini daha kriterlere uymadığı için geri çevirdi. Çelik'in, Başbakan'a yönelttiği, ancak işleme alınmayan soru önergesi şöyle:

30 yıllık hayaliniz Köy-Kent projesini kaç yerde gerçekleştirdiniz? Gerçekleştirdiğiniz projeler, kamu imkanları ve Başbakanlık makamında bulunmanız dolayısıyla özel ilgi olmasa gerçekleşebilir miydi?

Tahminen 30 yıla yakın bir süredir Oran Mahallesi'nde oturmaktasınız. Oran'a en yakın köy olan Karataş Köyü'ne gittiniz mi? Gitmişseniz, hala toprak damlı evlerin bulunduğu bu ve benzer köyleri projeniz kapsamı dışında tutmanızın bir sebebi var mı? Her ay tatil günlerinden birini bir köyde geçirmeyi düşünmekte misiniz?

İzgi, Çelik'in kendisine yönelttiği "Kemal Derviş, ABD vatandaşı mı?" sorusunu ise, "Muhatabı ben değilim" gerekçesiyle geri çevirdi.

Hüseyin ÖZALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır