kapat
10.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkiye felç!

Kara kış bastırdı. Yağışlı ve soğuk hava can kaybının yanısıra büyük maddi kayıplara yola açtı. Pekçok bölgede okullar tatil edildi
Türkiye karakışa teslim.. Günlerdir süren yağışlı ve soğuk hava özellikle Mersin çevresinde büyük zararlara yol açtı. Sadece bu bölgede iki kişi can verirken bir çocuk da düştüğü kanalda kayboldu.

Mersin Üniversitesi Çiftlik Kampüsü yakınındaki limon bahçesi içinde taşla ördüğü küçük evinde yaşayan Cemil Kaya (26) yağış yüzünden çöken duvarın altında kalıp can verdi.

Kurtali Mahallesi'nde ise Yusuf Bayık İlköğretim Okulu yanındaki evinin önünde oynayan Berivan Şimşek (10) drenaj kanalına düşüp kayboldu. Talihsiz kızın babası, "Çocuğumu aramadık yer kalmadı. Bulamadık" diye gözyaşları döktü.

DONARAK ÖLDÜ
Erdemli ilçesinde selin getirdiği odunları toplamak isteyen Havva Okur (10) ise dengesini kaybedip Kargıcak Deresi'ne düştü. Okur'un cesedi dün çocuklar tarafından dere kenarında bulundu.

Çanakkale'de de aşırı soğuktan yaşlı bir kişi donarak hayatını kaybetti. Işıkeli Köyü'nden Biga İlçesi'ne yürüyerek gitmek isteyen Hamdi Kısa (60) yolda donarak can verdi.

Edirne'nin Meriç ilçesinde bir kömür ocağına sığınan Pakistan uyruklu 8 kişiden biri donarak yaşamını yitirdi. Muhammed Arshad (25) adlı gencin cesedi ilçedeki mezarlığa defnedildi. 7 kaçak Pakistanlının durumu ise iyi.

CAM PATLADI
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ise yüzlerce kişi mucize eseri ölümden döndü. Kapalıçarşı'nın tavanındaki 45 cam, fırtınanın etkisi sonucu büyük bir gürültüyle patladı. Yaklaşık 10 metreden yere dökülen kalın cam parçaları ortalığı savaş alanına çevirdi. Bayram alışverişi yapan vatandaşlar panik içinde mağazaların içine kaçışırken 12 kişi cam kırıklarıyla yaralandı. Fırtınanın saatte 80 kilometreyi bulduğu bildirildi.

Dört katlı otel çöktü
Mersin'in Erdemli ilçesi Kızkalesi beldesinde 4 katlı Burg Oteli, su baskını sonucu çöktü. Otelin boş olması nedeniyle can kaybı olmadı. Peyda ve Deniz-2 otellerinin de yıkılma tehlikesi geçirdi.

Adana - Mersin karayolu günlerdir süren yağış yüzünden ulaşıma kapandı. Mersin'den sonra yağışlar Adana'da da etkili olmaya başladı.

Tarsus'ta yağışlar can kaybınının yanısıra ekili alanlara da büyük zarar verdi. Maddi kaybın 10 trilyonu geçtiği bildiriliyor.

Alanya'da saatte 50 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle dev dalgalar oluştu. Sahilde bulunan birçok restoran ve tekne sular altında.

İSTANBUL 2 GÜN KARLI OKULLAR BUGÜN TATİL
Orta Akdeniz ve Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava, iki gün daha yurdun kuzey ve doğusunda etkili olacak. Hava sıcaklıkları 2-4 derece azalacak. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, İstanbul'da dün başlayan karla karışık yağmur, bugün ve yarın da devam edecek. En yüksek sıcaklık 6 derece, en düşük sıcaklık ise 2 derece olacak. İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

17 mürettebatı mucize kurtardı
İstanbul Boğazı girişinin 40 mil açığında Kamboçya bandıralı "Lady Amar" gemisi, dün saat 15.00 sıralarında "batmak üzere" olduğunu bildirip yardım istedi. Kıyı Emniyeti, 7 saat mesafede bulunan gemideki mürettebatın kurtarılması için Genelkurmay'dan yardım istedi. Ancak özel izinle kaldırılan helikopterin gemidekilere ulaşması en az 40 dakika sürecekti. Mürettebatının son ümidi olan helikopter kaldırılırken, yetkililer, olay yerine yakın bir mesafede seyreden Rus bandıralı "Rostov" adlı gemiden yardım istedi. "Lady Amar" gemisine kısa sürede yanaşan Rostov, tamamı Suriyeli 18 mürettebattan 17'sini kurtardı. Bir mürettebat ise kayboldu. Geminin fırtına yüzünden yükünün kayması sonucu battığı bildirildi.

TÜRK GEMİSİ DE FIRTINADA BATTI
Dün fırtına yüzünden bir de Türk gemisi battı. Karadeniz Ereğlisi'nden Samsun'a maden götüren "Kalkavan" adlı kuru yük gemisi, Sinop İnceburun açıklarında battı. Kaptan Engin Başarır ile birlikte toplam 8 mürettebat sağ olarak kurtarıldı.

Bolu'da kaza: 1 ölü
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bolu'da Serdar Aytuğral (41) yönetimindeki yolcu otobüsü devrildi. Şair Derli Rampası'nda meydana gelen kazada yolculardan Ali Turan (36) hayatını kaybetti. Kazada 6 kişi de yaralandı. Bolu Trafik Bölge Müdürü İbrahim Taşlı, yoğun kar nedeniyle Bolu geçidini kullanan ağır vasıtalara zincirsiz yola çıkma izni vermediklerini bildirdi.

Kamuran ALAGÖZOĞLU - Fatih ŞAHİN - Veli SARIBOĞA - Ali BALCI-Neslihan ÖZBOZKURT - Nuray ÖN - Recai KÖMÜR - Şevket COŞKUN - Bülent ERGÜN - Bekir BATU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır