kapat
30.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gözü yaşlı ağalar!

'Sevgi ve Fikir Grubu'nun iftar yemeğinde biraraya gelen Halis Toprak, Sakıp Sabancı ve Hüseyin Bayraktar kaybettikleri trilyonlara yandılar...
Türkiye'nin en seçkin işadamı, politikacı ve bürokratlarını biraraya getiren, işadamı Muharrem Eskiyapan'ın başkanlığını yaptığı "Sevgi ve Fikir Grubu" önceki akşam Kaşıbeyaz Tesisleri'nde iftar yemeğinde buluştu. Sakıp Sabancı, Halis Toprak, Zeynel Abidin Erdem, Hüseyin Bayraktar, Bekir Okan gibi ünlü isimlerin katıldığı yemeğin en önemli konusu ekonomik krizdi. Sabancı, Bayraktar ve Toprak yan yana oturuyordu ben de karşılarındaydım. Bakın krizden nasıl dert yandılar:

HALİS TOPRAK: Kriz hepimizi perişan etti, rezil etti. 1 milyar dolar (1.5 katrilyon lira) kaybettim. Tüm gayri menkulümü satışa çıkartım. 21 trilyon geliri Toprakbank ve 22 fabrikama aktaracağım. Bir daha yatırım mı, tövbe. Taş taş üstüne koymam. Sermayemiz eridi gitti, yüzde 25'lere düştü. Yangın süreceğe benziyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

SAKIP SABANCI: Servetimin yüzde 75'ni kaybettim. Krizden önce Sabancı Holding ve Akbank'ın borsa değeri 16 milyar dolardı. Bugün 4 milyar dolara düştü. Kaynaklar kurudu. Kuyu boşaldı, suyu bitirdik, içinde sadece çamuru kaldı. Suyu tekrar bulmaya mecburuz. Ama Ankara'dakiler çözüm bilmiyor.

HÜSEYİN BAYRAKTAR: Zararımız yüz milyonlarca dolar. Küçüldük. Kuyuda yalnız çamur kaldı çamur içilmediğine göre suyu bulmalıyız. Doğru. Ama nasıl bulacağımız belli değil.

ZEYNEP ABİDİN ERDEM: İşçi çıkarmak zorunda kaldık. Yoksa maaş vermekte zorlanabilirdik. Tatlı para kazanma devri bitti. Herkes hesabını yapacak.

Bu parayla Boğaz'ın yarısını satın alırdık!
Sakıp Sabancı, enflasyon bebeği olarak anılan yeni piyasaya çıkan 20 milyon lirayı yemekte ilk kez gördü. Bir süre parayı inceleyen Sakıp Ağa, dayanamayıp bastı kalayı:

"Bu paradan utanmak lazım. Bu utanmanın resmidir. Bunu basan hükümet şapkasını önüne alıp ülkeyi nasıl yönettiğini iyice düşünsün. Memleket nereden nereye geldi. 1948 yılında Emirgan'daki Atlı Köşkü Babam Hacı Ömer 302 bin liraya satın almıştı. O zaman 2 bin lira bile ne kadar önemliydi ki onun pazarlığı yapıldı. 20 milyon lirayla bütün Emirgan'ı Boğaz'ın yarısını satın alabilirdik. Nereden nereye geldik be!"

Olay TAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Superbahis
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır