kapat
17.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  'Fevzi sürekli etki altında'
Beşiktaş'ın kalecisi Fevzi'nin yeşil sahadaki sorunları karısı Yeşim'e mal edildi. Peki ya Yeşim Hanım cephesinde durum neydi? * Fevzi'yle nasıl tanıştınız? Beşiktaşlı futbolcuları sigortalamak için gittiğimde tanıştık ve aşık olduk. İkinci görüşmemizde evlenme teklif etti.
Tüm Metin

  Kalabalıkta roman yazılmaz
* Son dönemlerde Türk edebiyatının geldiği nokta sizce nedir? (Kutlucan Feda) Tek başına bir yazarın altından kalkabileceği bir şey sayılmaz doğrusu bu. Bu ülkede yazılanların dünya edebiyatının içinde bir yerinin olabilmesi, Türkçe kitapların dünya dillerine çevrilmesi beni açıkçası ilgilendiriyor.
Tüm Metin

  Sağım solum Amerika
Ve son olarak modacılar da duruma el attı. Ralph Lauren, Badgley Mischka, Oscar de La Renta, Michael Kors, Donna Karan, Calvin Klein gibi ünlü modacılar dönemin anlam ve ehemmiyetine uygun "Moral koleksiyonları" hazırladı. Bu koleksiyonların ortak özelliği, Amerikan bayrağının renkleri ve/veya çizgileriyle yıldızlarına rastlanması.
Tüm Metin

  Mültecilerin annesi Ferda
İran, Irak ve Afganistan'dan kaçanların umuda koştukları yerlerden biri, Van... Yaşadığı kenti, işini bırakıp Van'a yerleşen kahraman Ferda Cemiloğlu ise onlara yol göstericilik, annelik yapıyor.. Uzun yıllar özel okul ve ilaç firması yöneticiliği yapan Ferda Hanım, Kadın Dayanışma Vakfı ve Ka-Der'de (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği) uzun süre çalıştı. Şimdi Sığınmacılar ve Mültecilerle Dayanışma Derneği'nin başkanı.
Tüm Metin

  Her zevke ayrı mekân
Göksel Sunter, eğlence hayatının gizli kalmış patronlarından. Tam bir girişimci. İlk mekanı "Çaydanlık", 12 yıl önce Ortaköy'de açıldı. Eskiler hatırlar, Çaydanlık'tan önce Ortaköy tam bir kahve cennetiydi ama Çaydanlık ile birlikte "cafe"ler açılmaya başladı. Kahve cafe'ye dönüşürken Göksel Sunter Türk halkına bu güne kadar tatmadığı lezzetleri sundu.
Tüm Metin

  Gazetecilik 'steril' de değilmiş...
12:00 Babam bitmiştir benim için. Kendi işleri de kötüye gidiyormuş da, ancak yarısını ödeyebilirmiş de, gerisini de ödemesini istiyorsam hiç olmazsa evimi -canım EVİMİ- kapatıp onlara yerleşmem gerekecekmiş, çünkü artık ev kiramı da ödeyemeyecekmiş de vır vır vır...
Tüm Metin

  Ne var ne yok
Ayakkabı Dünyası mağazalarında onlarca markanın bir arada satıldığını artık hepimiz biliyoruz. En ünlü markalar Bentini, Fifty, Studio Hot, Topline ve Infit... Her yerde bulamayacağınız kırmızı, bordo, siyah, taba, camel, kahve, krem ve kış beyazından oluşan geniş bir renk yelpazesi var.
Tüm Metin

  ajanda
Ayşegül Yeşilnil Jazz Quartet İş Sanat'ta. Saksofonda Yahya Dai, davulda Cengiz Baysal, basta Nezih Yeşilnil ve Önder Focan'lı caz konseri 24 Kasım'da saat 19.30'da, Levent'teki sanat merkezinde. Biletler 8-12 milyon lira. Tel: 0216 454 15 55, İstanbul. Bir başka caz gecesi ise Hammam'dan.
Tüm Metin

  REFİK DURBAŞ
Objektifteki edebiyatçılar
Birinci bölümde 1910-1919 arası doğumlu Melih Cevdet'ten Cahit Uçuk'a sekiz, ikinci bölümde 1920-1929 arası doğumlu Adalet Ağaoğlu'ndan Can Yücel'e 18, üçüncü bölümde 1930-1939 arası doğumlu Dursun Akçam'dan Tahsin Yücel'e 32 ve dördüncü bölümde 1940-1949 arası doğumlu Füsun Akatlı'dan Necati Tosuner'e 22 edebiyatçının fotoğrafları ile ürünleri yer almakta... "Objektifimden Edebiyatçılar", bilinen anlamda bir fotoğraf albümü değil.
Tüm Metin

  ATİLLA DORSAY
Bol kremalı pop-pasta
"Moulin Rouge", ilk filmi "Strictly Ballroom"dan başlayarak, sinemanın çok popüler bir alan olması gerektiğine olan inancını hiç yadsımayan, peri masallarına inanan, neşe kadar hüznü de seven ve kuşkusuz çok iyi sinemacı olan Avustralyalı yeni dâhi Baz Luhrmann'ın şimdilik kaydıyla başyapıtı... Cannes 2001'de açılış filmi olarak gösterildiğinden beri eleştirmenleri ikiye bölen filmin niçin bu kadar tartışıldığını şimdi daha iyi anlıyorum.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır