kapat
17.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

TEKSAS YASASI

Kriz yüzünden intiharların, cinnetlerin arttığı, suç oranlarında patlama yaşandığı bir dönemde silah almak iyice kolaylaşıyor. İçişleri Bakanlığı, silah ruhsatlarında düzenleme yapmak için tam zamanını seçti. Ateşli Silahlar Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklikle çeşitli mesleklerden binlerce kişiye daha silahlanma yolu açılacak, silahı olanlar da daha rahat kullanabilecek.Yeni yönetmelikle yabancı gazeteciler, özel finans kurumlarının yöneticileri, kamu avukatları, akaryakıt istasyonu sahipleri, görevleri sona erse bile üst düzey kamu yöneticileri, döviz bürosu sahipleri, müteahhitler ve muhtarlar silah alabilecek. Ayrıca daha önce meskun mahalde ateş etmek, silahı başkasına vermek ya da teşhir etmek gibi suçlardan iki sabıkası olanın ruhsatı iptal ediliyordu. Şimdi iptal için bu tür suçlardan en az 4 kez hüküm giyilmesi gerekecek.
Tüm metin

En büyük Fransız
Aslında Sakıp Sabancı böyle büyük ödüllere çok alışık. Daha önce Türkiye-Belçika ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Prens Albert'ten, Belçika Kraliyet Nişanı alan, yine Türk-Japon ilişkilerine yaptığı katkılarından dolayı Japon Hükümeti tarafından Kutsal Hazine Altın ve Gümüş Yıldız Nişanı'na layık görülen Sabancı, 1997 yılında da Süleyman Demirel'den Devlet Üstün Hizmet Madalyası aldı.
TÜRKİYE'DE

Yine vergiyle oynayacaklar
IMF'den 2002 yılında beklenen 10 milyar dolar ek dış kaynağın ön şartı kabul edilen gelir arttırıcı ve harcama kısıcı önlemler paketi nihayet açıklandı. Bu önlemler, Niyet Mektubu çerçevesinde IMF'ye de taahhüt edildi. Paketten, sürpriz niteliğinde beş vergi çıktı.
EKONOMİ'DE

"El Kaide'nin ikinci adamı öldü" iddiası
El Kaide'nin askeri komutanı Muhammed Atıf'ın öldürülmesiyle ilgili iddiayı ilk olarak CBS Televizyonu ortaya attı. Haberi ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkililerine dayandıran muhabir David Martin'e göre, Atıf Amerikan komandoları tarafından dün sabah saatlerinde öldürülmüştü.
DÜNYA'DA

Bu sözler kriz yaratır
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, koalisyonda anlaşmazlık yaratan "Çözüm İçin Yeniden Yapılanma" programını tanıtmak için gittiği İzmir'de bu kez büyük bir krize neden olacak şok sözler sarfetti. Mumcu, ANAP Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte partinin krizden çıkış önerilerini içeren "Çözüm İçin Yeniden Yapılanma" programını dün İzmir'de tanıttı.
POLİTİKA'DA

Favori Türkiye
Tam 48 yıl sonra Dünya Kupası finallerine katılıyoruz. Bu rüyanın gerçekleşmesi için koskoca bir ömür tükettik. Rötarlı da olsa Avusturya'yı iki maçta da yenip spor tarihimizde yeni çağ açtık. Ülke olarak mutluyuz, gururluyuz.
SPOR'DA

O benim suna boylum
Geçirdiği rahatsızlıktan sonra hayatı sıfırladığını yeni bir sayfa açtığını söyleyen Ebru Gündeş şu sıralar çifte heyecan içinde. Yedinci albümünü çıkarmaya hazırlanan sanatçı, aniden aradığı adamı bulduğunu ve 1 yıl içinde evlenip çocuk doğuracağını açıkladı.
MAGAZİN'DE

Orucu sağlıklı insanlar tutmalı
Ramazan ayının gelmesiyle başlayan iftar heyecanının insan sağlığı üzerinde hayal kırıklıkları yaratabileceğini söyleyen uzmanlar, "Oruç tutuyoruz diye kendinize işkence yapmayın. Sağlıklı beslenmenin kurallarını unutmayın. Bir ayda bir şey olmaz düşüncesini aklınızdan çıkartın" diyor.
SAĞLIK'DA

Benimle olursan Türkiye kulundur!
Kadir İnanır'ın, manken Buket Saygı'ya "sarkıntılık ettiği" iddiasıyla 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandğı davanın dünkü duruşmasında tanıkların ifadesi dinlendi. Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya, Kadir İnanır ve Buket Saygı katılmazken, taraf avukatları Armağan Güner ile Ömer Durak hazır bulundu.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,550,000 1,557,000
MARK 710,000 713,000
EURO 1,389,000 1,396,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır