kapat
17.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Fevzi sürekli etki altında'

Beşiktaş'ın genç ve sorunlu kalecisi Fevzi Tuncay'ın karısı Yeşim nihayet konuştu: "Sinirli bir anında boşanacağını söylemiştir. Etki altında kalmış. Beni hâlâ seviyor"
Beşiktaş'ın kalecisi Fevzi'nin yeşil sahadaki sorunları karısı Yeşim'e mal edildi. Peki ya Yeşim Hanım cephesinde durum neydi?

* Fevzi'yle nasıl tanıştınız?

Beşiktaşlı futbolcuları sigortalamak için gittiğimde tanıştık ve aşık olduk. İkinci görüşmemizde evlenme teklif etti. Otobanda arabayla gidiyorduk. Sonra da bir araba dolusu gül hediye etti.

* Kaç yıllık evlisiniz?

Aralık 22'de beş yıl olacak. Tanıştıktan bir yıl sonra evlendik. Dört yaşında bir kızımız var; Eylül Başak.

* Beşinci yılınızı kutlayabilecek misiniz?

İlişkimizde bir problem var, bu kesin. Bir çeşit gönül ayrılığı yaşıyoruz. Zor günler geçiriyor, kafasını dinlemesi gerek.

* Gönül ayrılığı ne demek?

Bu aşk bitti gibi anlaşılmasın. Öyle olsaydı, her şey bir kalemde biterdi. Maddi sıkıntılarımız var ve onlar da düzelecek. Kulüp Fevzi'nin borçlarına sahip çıkmış. Bunlar geride kalacak. Çünkü biz o kadar çok şey atlattık ki, bunu da atlatırız.

TEK TABANCA KALDIM
* Gönül ayrılığına neden düştünüz?

Maddi sıkıntılarımız var, hem de çok büyük. Yaşımızın verdiği (25) tecrübesizlikten oldu her şey. En büyük hatayı da araba konusunda yaptık; bir araba alıp daha borcu bitmeden yenisini aldık. Krediler üst üste binince de bu hale geldik. Ama ben evliliğimizin biteceğine inanmıyorum. Çünkü o hâlâ beni seviyor.

* Kim düşkün arabaya?

İkimiz de. Ama o daha fazla.

* Peki nasıl terk etti?

Eve yine haciz gelmiş ve bir sürü eşyayı alıp gitmişlerdi. Ben de yedek eşyaları getirtmiştim. Televizyonu yerleştirmiş, kablosunu yapamamıştım. Uyanınca, "Her şeyi yaptım, tek bu kaldı, yapar mısın" deyince yardımcı kadına bağırmaya başladı. Ben de "Ona bağırmaya hakkın yok," dedim. O da kapıyı vurup gitti. Gidiş o gidiş.

* Bir ay boyunca neler oldu?

Sadece bir kere görüştük. Kızımızı da iki kere gördü. Eylül, "Koca kafalı babamı çok özledim" deyip duruyor. Ben de "Baban kampta, yakında gelecek" diye Pollyannacılık oynuyorum. Bir aydır kızıma da bana da sadece ailem bakıyor. Tek tabanca kaldım.

* Siz arıyor musunuz onu?

Hayır. İstesem ona ulaşırım ve beni de reddetmez. Ama ona baskı yapmak istemiyorum, düşünsün istiyorum. Çok duygusal biri, hiç mantığıyla hareket etmez. Sürekli etki altında kalır. Sanırım üzerindeki baskı azalırsa daha iyi düşünecektir.

O HASTA DEĞİL!
* Kimin etkisi altında kalıyor?

Herkes olabilir; çevresi, ailesi, bakkal-çakkal bile. Ailesiyle aram çok iyiydi. Ama onlar da aramıyorlar.

* "Boşanmayacağız" desen de o, "boşanacağım" diyor...

Bu sözü sinirli olduğu bir anda söylemiştir. Çünkü beni hâlâ seviyor. Buna eminim. Ayrıca ben boşanmak istemiyorum. Ortada bir aile var.

* Ya boşanırsanız... Eşler malları paylaşabilecek...

Boşanma olursa, karşılıklı oturulur ve konuşulur. Gereken neyse yapılır. Ben de ona beş yılımı verdim. Fevzi benimle evlendiğinde tanınmış biri değildi. Ailesi olup, düzen kurunca parladı. Hani diyorlar ya, parası için evliymişim, yalan. Bir evimiz var, o kadar. Borç 500 milyar lira, yeni sözleşmesinde sezonda 500 milyar lira alacakmış. Bu borçları da kapatır. Peki benim neyim var, hiç!

* Sorunları için de kariyerini öncelikli görmesi sizi üzüyor mu?

İşi tabii ki çok önemli. Ama karısı ve kızının birinci planda olmasını isterdim. Doğrusu da bu değil mi? Hiç mi iyi günümüz olmadı!

* Beşiktaş'ın "Ya takım ya da karın" dediği doğru mu?

Kulübün böyle bir şey dediğini hiç sanmıyorum. Bu abartılı bir şey.

* Ailenizin durumu nasıl?

Çok iyi. Mal varlığını belgeli bir şekilde ortaya koyabilirim. Ailemin Fulya- Maslak'ta dükkanları, Acıbadem-Beykoz'da daireleri ve birçok geliri var. Bir de, "Fevzi ailesine bakıyormuş" diyorlar. Hayır efendim, yeri geldi ailem bize baktı.

* Yeniden evlenir misiniz?

Sanmıyorum, onu hâlâ tarifsiz seviyorum. Ama o erkektir, birileri olur. Bende asla olmayacak.

* Ortak arkadaşlarınız var mıydı?

Çok. Arkadaşları sık sık gelip kalırlardı. Futbolcu eşleri olarak da ayrıca görüşürdük. Eşleri maçlara götürmeye başlayan da bendim. Ama şimdi hiçbiri aramıyor.

* Kafasını direğe vururken gördüğünüzde ne hissettiniz?

İçim yandı. Çok ağladım. Hırsını kendinden alıyor. Herkesin onu hasta ruhlu sanmasına da kızıyorum, Avrupa'da herkes psikoloğa gidiyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır