kapat
17.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Yine vergiyle oynayacaklar
IMF'den 2002 yılında beklenen 10 milyar dolar ek dış kaynağın ön şartı kabul edilen gelir arttırıcı ve harcama kısıcı önlemler paketi nihayet açıklandı. Bu önlemler, Niyet Mektubu çerçevesinde IMF'ye de taahhüt edildi. Paketten, sürpriz niteliğinde beş vergi çıktı.
Tüm Metin

  İlaç tane tane satılacak
Bölge müdürlükleri kapatılıyor: Kamunun yerel hizmetlerinin yerinde verilmesi ve makine parkından daha etkin yararlanılması amacıyla Köy Hizmetleri, Karayolları, DSİ, Tapu gibi konsolide bütçeye dahil kuruluşların bölge müdürlükleri kapatılacak. 390 trilyon lira tasarruf edilecek.
Tüm Metin

  Dünyada düşer, bizde düşmez
11 Eylül saldırılarının ardından 30 doların üzerine fırlayan petrolün varil fiyatı, şimdi 17.30 dolar. OPEC'in fiyatı 25 dolar seviyesine yükseltmek için arz kısıntısı yapma kararına, örgüt dışındaki en büyük ihracatçı Rusya'dan 'olmaz' cevabı gelince, petrol fiyatı iki yıl öncesi sevesine indi. İç piyasadaki pompa fiyatlarında ise değişiklik yok.
Tüm Metin

  Toplam IMF kaynağı net 12.2 milyar dolar
* IMF ile Aralık'ta 3 yıllık yeni stand-by için görüşmeler yapılacak. Bu program olmasaydı, 1999 sonunda başlayan program, 2002 sonunda bitecekti.* Ancak yeni program eskisini 'rafa kaldırmıyor'. Eski programdan kalan mali yardımların hükmü devam ediyor. 10'uncu ve 11'inci gözden geçirmeler sonucu Türkiye 3.1'er milyar dolarlık dilimler halinde toplam 6.2 milyar doları alacak.
Tüm Metin

  Dolar gözden düştü
Şubat devalüasyonunun ardından saltanatını ilan eden ve ekim ayı ortalarında zirve noktasına çıkan doların havası söndü. IMF'den ek kaynak gelecek beklentisiyle başlayan düşüş, Türkiye'ye 10 milyar dolar taze para aktarılacağının netleşmesiyle hızlandı ve dün aylardan sonra ilk defa 1 milyon 500 bin liranın da altı görüldü.
Tüm Metin

  Turkcell'den cep'e zam
Türkiye'nin en büyük GSM operatörü Turkcell, bugünden geçerli olmak üzere konuşma ücretlerine zam yaptı. Zam oranları yüzde 11 ile 16 arasında değişiyor. BizbizeCell tarifesiyle yapılan şebeke içi aramalarda yaklaşık yüzde 16 olan zam tutarı, şebeke dışı aramalarda ve faturalı hat sahibi Turkcell abonelerinin kullandığı diğer tarifelerde ise yüzde 13 olarak belirlendi.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır