kapat
10.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İstanbul bayram yapıyor

GSGM İstanbul İl Müdürü Vedat Bayram, devletin kasasından tek kuruş harcamadan trilyonluk spor tesislerini bir bir hizmete açıyor. Son bomba ise, 7 katlı hizmet binası
Türk sporunun en büyük eksiği, tesis. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün çabalarıyla yurt çapında yarım kalan tesisler tamamlanırken, İstanbul bu konuda tam anlamıyla altın çağını yaşıyor. GSGM İstanbul İl Müdürü Vedat Bayram sayesinde İstanbul'un her yakasından tesis fışkırıyor.

"100 gönüllü, 100 tesis" projesi ile devletin kasasından tek kuruş çıkmadan spor tesisleri yaptıran Bayram, aynı yöntemle Üsküdar'da 140 yataklı spor otelini yaptırdı. Muhteşem bir tesiste kulüpler kamp yapıp konaklayabilir, şirketler, seminerler düzenleyebilir. Bir kişi tam pansiyon 16 milyon lira. Bayram odaların mobilyasını da Ülkerspor'a döşetmiş.

Binicilik canlanıyor
Bağcılar'da yapılan 5 bin kişi kapasiteli spor salonu 10 trilyona malolmuş. İki katlı otoparkı bulunan tesiste, 7 antrenman salonu var. G.Saray Başkanı Cansun kiralamak amacıyla başvurmuş.

Ayazağa Binicilik Tesisleri yıllardır sefalet hayatı yaşıyor; ahırlar 'at bağlasan durmaz' cinsinden. Tesisi ayağa kaldırmak için para yok. Çözümü yine Vedat Bayram üretiyor. Atlı Spor, Sipahi Ocağı ve G.Saray'ın kapısına dayanıp, "El atın, tesisi kurtaralım" diyor. 49 yıllığına kiralanan ve 3 milyon dolara yenilenecek tesis 6 ay sonra start alacak...

Bayram "Gururum" dediği Burhan Felek'teki 7 katlı hizmet binasını da faal futbol hakemlerine yaptırdı. Her katı 500 metre kare olan binanın 3.5 katını alırken, 3.5 katını da hakemlere tahsis etti. Mobilyalar da Vakıfbank'tan.

Bayram'ın Taksim'deki bina konusunda da müthiş bir projesi var; tarihi bina müze olacak. Bina bilgisayarlarla donatılıp, sporun her dalıyla ilgili bir bilgi bankası kurulacak.

LEVENT TÜZEMEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır