kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
İran'la nereye?
Hizbullah operasyonu önce Mumcu ile Kışlalı'nın, sonra da Bahriye Üçok ile Muammer Aksoy'un katillerini ele verdi.

ÇETİN ALTAN
Kulluk koşullanmasıyla "çakalizm"in sonuna doğru...
Bundan 2500 yıl önce Delfi'deki Apollon tapınağının üstünde şöyle yazardı: "Kendi kendini tanı"... O dönemlerin ünlü düşünürü Sokrates'in aklı pek takılmıştı bu söze...

ZÜLFÜ LİVANELİ
Frak
Cumhurbaşkanı Sezer'in Meclis'teki yemin töreninde frak giymemesi, basında çok yankılandı. Oysa normal olanı yapıyordu Sezer. Frak şart olmadığı gibi, giyeni yüceltecek bir anlam da taşımıyordu.

CAN ATAKLI
'Kupayı alırlarsa gidip kutlarız'
Galatasaray'ın Arsenal'le oynayacağı final maçından birkaç saat önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la konuştum. Bu maçtan Fenerbahçe'nin durumuna kadar pekçok soru sordum. Birlikte okuyalım:

NECATİ DOĞRU
Tantan: Rutin dışı!
Susuz tarlaya verilmiş su gibi oldu. Kavrulmuş umutları yeşertiyor. Tantan: rutin dışı bir adam. Alışılmışın dışında bir hizmet sergiliyor.

ŞÜKRÜ KIZILOT
İhtirazi kayıtla beyan ve stopaj
Bugünlerde, en çok merak edilen konulardan biri de, "ihtirazı kayıtla beyan" ile ilgili... Özellikle, yatırım indiriminden yüzde 15 oranında stopaj yapılmasını öngören kararname hükmünün, Danıştay'ca "oybirliğiyle" iptal edilmesi, ihtirazi kayıtla beyan konusunu ön plana çıkardı.

A. SAVAŞ AKAT
Küreselleşmeye bir yaklaşım
Okuyucularım bu sütunda Kemal Derviş'ten söz edilmesine alışık. Otuz küsür yıllık sevgili dostum Kemal, Dünya Bankasında başkan yardımcılığı yapıyor.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
TL' nin kaderi dövize bağlı
Ekonomide veya siyasette ters giden herhangi bir şey yok. Hazine'nin borçlanma ihtiyacı artmış değil. Aksine giderek düşüyor. Dışardan borçlanmasını güçleştirecek bir olay da yok.

AHMET VARDAR
Önüne gelen Jokey Kulübü'ne asılıyor!
Korkarım Jokey Kulübü de bu gidişle şu Spor-Toto'nun akıbetine uğrayacak. Çünkü önüne gelen oraya saldırıyor. Bakın bu konuda bir Jokey Kulübü yetkilisi ne diyor;

MURAT BİRSEL
Danimarkalıların saflık ve iyiliği
Danimarka Emniyet Müdürü olay çıkmayacağına çok inanıyordu, olay çıktı. Şimdi dışardan bakınca "Olay çıkacağı belliydi" diyor insan, buradan bakınca öyle algılamıyor.

HINCAL ULUÇ
Küfürsüz tribünler için..
Beşiktaş - Fenerbahçe maçı yine bir insanlık utancına sahne oldu.. Beşiktaş seyircileri, hem de Anneler Günü'nde futbolcu Alpay'ın annesine ve iki çocuk annesi eşi Cansel'e korolar halinde küfür ettiler..

ALİ KIRCA
Şimdi hüzünler zamanı
Bu satırları kaleme aldığımızda Kopenhag'da büyük finalin başlamasına daha saatler vardı... Yani bilmiyorduk maçın sonucunu... Ancak... Sürecin sonunu biliyoruz... Bu sürecin sonunda hüzün vardır. Bütün bu yaşananların hüzünden başka varacağı hiçbir menzil yoktur.

SELAHATTİN DUMAN
Beni bu sıcak havalar mahvetti
Bu özlü söz, 32 derece sıcakta aklıma geldi.. Yazının konusu "Aşırı sıcakla mücadele eden" bir fikir adamının, (O ben oluyorum) zor koşullarda kültürümüze yaptığı önemli katkıları anlatıyor..

CENGİZ ÇANDAR
Sezer ve iki "yüzyıl"...
Türkiye'nin tepe noktası, Çankaya'da 24 saattir bu ülkenin hiç tanımadığı türden bir Cumhurbaşkanı oturuyor.

GÜLAY GÖKTÜRK
Yeşil ışık özlemi
Biz sembollerle tartışmayı seven bir milletiz. En kıyasıya kavgalarımızı, en keskin saflaşmalarımızı semboller etrafında yapar, dostu düşmanı sembollerle ayırır, semboller temelinde saflaşmalar kurar, semboller temelinde siyaset yaparız.

YAVUZ DONAT
Hükümetten paket geliyor
KOPENHAG- Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci Meclisi yordu mu?... Meclis genelde Temmuz'da tatile girer... Temmuz'a 44 gün kaldı.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır