kapat

18.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cevizli tart
MALZEMESİ:
* 2 çorba kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı yumurtanın sarısı
* 120 gr. yağ
* 150 gr. un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* Yeteri kadar kayısı marmelatı
* 1 bardak toz ceviz
* 4/3 bardak şeker
* 1 çorba kaşığı tarçın
* 4 yumurtanın sarısı
* 5 yumurtanın beyazı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu

HAZIRLANIŞI:
Şeker, un, yumurta sarısı, yağ ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru bir tart kalıbına yayın. Üzerine kayısı marmelatını sürüp buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Öte yandan yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta karıştırdığınız toz ceviz, şeker, kabartma tozu ve yumurta sarılarını, kar kıvamındaki yumurta beyazlarıyla karıştırın. Tüm bu karışımı dolaptan çıkardığınız tart kalıbının üstüne döküp, iyice yayın. Önceden 190 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tartı bala bastırılmış yarım ceviz içleriyle süsleyebilirsiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır