|
Cevizli tart
MALZEMESİ:
* 2 çorba kaşığı şeker
* 1 yemek kaşığı yumurtanın sarısı
* 120 gr. yağ
* 150 gr. un
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* Yeteri kadar kayısı marmelatı
* 1 bardak toz ceviz
* 4/3 bardak şeker
* 1 çorba kaşığı tarçın
* 4 yumurtanın sarısı
* 5 yumurtanın beyazı
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
|
HAZIRLANIŞI:
Şeker, un, yumurta sarısı, yağ ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru bir tart kalıbına yayın. Üzerine kayısı marmelatını sürüp buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Öte yandan yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar çırpın. Ayrı bir kapta karıştırdığınız toz ceviz, şeker, kabartma tozu ve yumurta sarılarını, kar kıvamındaki yumurta beyazlarıyla karıştırın. Tüm bu karışımı dolaptan çıkardığınız tart kalıbının üstüne döküp, iyice yayın. Önceden 190 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız tartı bala bastırılmış yarım ceviz içleriyle süsleyebilirsiniz.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|