kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNÜN İÇİNDEN
Hedefiniz ordu
Batı Çalışma Grubu hazırladığı raporda Fethullah Gülen'in silahlı kuvvetlere ve polise sızma planını en ince ayrıntılarıyla ortaya koydu.

Herkes beni taşlar
Şok kasette adının geçmesine hayli sinirlenen Cumhurbaşkanı, "Nerede, ne çıksa bana bir iki taş fırlatılır" diye konuştu.

Keban 25 yaşında
33 yıl önce başbakanken temelini attığı Keban Barajı'nın 25. yıldönümü törenlerine katılan Demirel, "Budur işte Cumhuriyet'in yüzakı" dedi.

Kooperatifçi vekiller iddiaları reddetti
Milletvekillerin de üye olduğu kooperatifin başkanı Durutürk meydan okudu: Evler 250 milyar deniyor. 50 milyar lira getirin hemen satayım.

Denetim yapmayan idare zararı öder
Denetim eksikliğinden dolayı halk zarar görürse, sorumluluk idaredir. Danıştay, örnek bir karara imza atarak, idarenin vatandaşlara karşı sorumluluğunu belirleme yolunda önemli bir karar aldı. Yüksek Mahkeme, gerekli denetimleri yapmayarak vatandaşın uğradığı zararda, dolaylı da olsa pay sahibi olan idarenin tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi.

Kaçın sel geliyor!
Can ve mal kaybıyla sonuçlanan sel felaketlerini önleyecek yeni radar sistemi Ağustos ayında devreye girecek. Bu çağdaş sistemle yağışlar 10 gün önceden belirlenecek.

"Coca Cola satışı dursun"
Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu, Coca Cola ve ürünlerinin satışlarının bir an önce yasaklanmasını istedi.

Ölüm yolunda ikinci dava
Hatalı yol nedeniyle daha önce de tazminat ödemeye mahkum olan belediyeye bir dava daha açıldı.

Kurnaz mı, zırdeli mi?
Fethullan Gülen hakkında, hep siyasetçiler, yazarlar, gazeteciler konuştu. Peki hiçbir psikiyatr, hiçbir psikolog veya nevrolog konuştu da toplumu aydınlattı mı?

POLİTİKA
"Para basıp memura zam verilir"
MHP, memura en fazla enflasyon oranında zam yapılmasını, Vergi Yasası ve Anayasa'nın uluslararası tahkimle ilgili 155'inci maddesinin değiştirilmesini istiyor.

Öymen: Laiklik tehlike altında
CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Ürgüp'te gazetecilerin Fethullah Gülen ile ilgili sorularını yanıtladı.

Askerler arasında bir kadın
Meclis'te ilk kez bir bayan milletvekili Milli Savunma Komisyonu üyesi seçildi. DSP Amasya Milletvekili Gönüy Saray Alphan, bugüne kadar hep erkeklerden oluşan komisyonun ilk kadın üyesi oldu.

EKONOMİ
Para tahkimle gelecek
Bu hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen uluslararası tahkim konusunda Anayasa değişikliği gerçekleşirse, başta enerji olmak üzere yabancı yatırımların canlanması bekleniyor.

'Hedefler değişmedi'
Ekonominin patronu Uluğbay, '2001'de tek haneli enflasyon' programının yürürlükte olduğunu ancak akaryakıt zammının enflasyondaki inişin hızını kesebileceğini söyledi.

Ecevit: Maaş zammını liderler belirleyecek
Başbakan Ecevit, memur zammının Bahçeli ve Yılmaz ile yapacakları üçlü zirvenin ardından netleşeceğini açıkladı. Ecevit "Gazetelerde yer alan hepsi tahmin veya temenni" dedi.

Özelleştirme politikasına 12 öneri
Ege Ekonomisini Güçlendirme Vakfı'nın düzenlendiği ve Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar'ın da katıldığı toplantıda, Türkiye'nin özelleştirme politikasıyla ilgili önerilerin 12 başlık altında toplandığı açıklandı.

Hipokrat artı kârını çalışanına dağıtıyor
Kalite ödülü için KOBİ dalında yarışan Hipokrat, tıbbi malzeme üretiyor. Teknoloji ödüllü firma, 3 yıldır kâr hedefini aşıyor ve aşan kısmı çalışanlarıyla paylaşıyor.

Türk Evi'ne büyük ilgi
Mimar Yavuz Gülen tarafından projelendirilen Türk Evleri büyük ilgi gördü.

Bilgisayarda ilk 10'a oynuyoruz
Türkiye PC satışında, 1999'da Avrupa'nın ilk 10'u arasına girmeye aday. Geçen yıl 520 bin adet bilgisayarın satıldığı pazarda bu yıl en az 675 bin PC satışı hedefleniyor.

Bill Gates yine en zengin
AMERİKA'NIN ünlü ekonomi dergilerinden Forbes, Haziran sayısında toplam serveti 1 trilyon dolardan fazla eden dünyadaki zengin 200 kişinin listesini yayınladı. Geçen yıllarda olduğu gibi Microsoft'un Başkanı Bill Gates, 90 milyar dolarlık mal varlığıyla ilk sırayı kimseye kaptırmadı.

G-8 Zirvesi'nde Rusya için çağrı
KÖLN'DE yapılan G-8 zirvesine katılan sanayileşmiş yedi ülke ve Rusya, IMF'den, Rusya'nın borçlarını en kısa zamanda yeni takvime bağlaması çağrısında bulundu.

Eski kurt piyasaya internetten girdi
Türkİnvest'in batmasının ardından 5 yıldır piyasadan uzak duran Nasrullah Ayan, bu kez internet yoluyla piyasalara girmeye hazırlanıyor. Bir zamanların en başarılı isimlerinden biri olan ve yatırımcılar tarafından "Borsanın Prensi" olarak adlandırılan Ayan, geçen hafta başında bir ilanla internet sitesi kurduğunu açıkladı. Ayan bu site aracılığıyla danışmanlık yapmayı hedefliyor.

Süper kurula adam aranıyor
Bankalar denetleme Kurulu'nun oluşumunun üç ay içinde sona ermesi bekleniyor.

'Azınlık hakları tanınmadan asla'
Dünyanın en ünlü yatırımcısı George Soros Türkiye'ye yatırımcı olarak büyük ilgi duyduklarını belirterek daha çok yabancı sermaye için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı.

2000'i kurtarma atağı
TÜRSAB Başkanı Çamaş, turizmin Temmuz-Ağustos aylarında hareketleneceğini, ancak bunun 1999'u telafi etmeyeceğini söyledi. Çamaş, "2000 yılına hazırlanıyoruz" dedi.

Köşe başı portreleri
IMF doktorları, hasta ekonomimizi muayeneye başladılar. İstanbul'da, Ankara'da, Kars'ta, herkesin telaşı farklı. İş dünyası, siyasi zigzaglar başlamadan IMF ile ciddi bir anlaşma yapılması için seferber oldu.

'Bizim baraj deve mi oldu?'
Komisyon, 1999 bütçesi üzerindeki görüşmelerini sonunda tamamladı. Geriye, açığı bol bir bütçe ile tutanaklara geçen ilginç sözler kaldı.

Yabancılar ortak arıyor
ABD'den, Güney Afrika'ya, Gana'dan, Filipinler'e, İran'dan, Küba'ya dünyanın dört bir yanındaki özel müteşebbisler, çeşitli ürünün ithalat ve ihracatını yapma taleplerinin yanısıra, temsilciler ve ortaklar arıyorlar.

KISA KISA KISA

DÜNYADAN
MAK gidiyor
Ordunun gözbebeği bordo bereli MAK'lar, Kosova'da koruma ve rehine arama, kurtarma görevi yapacaklar.

UÇK silah bırakıyor
YUGOSLAV askerlerinin, belirlenen programın öncesinde Kosova'dan geri çekilmelerinden sonra, NATO, Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) ile UÇK'nın silahsızlanması konusunda fikir birliğine vardı.

Kıbrıs kararına Ankara tepkisi
G-8 zirvesinde yayınlanan bildirgede Kıbrıs'ta tarafların ön koşulsuz görüşmesi şeklindeki öneri Ankara'da rahatsızlık yarattı.

Nazi kampları
Podujevo kenti çevresinde yakılan beş köy toplama kampına dönüştürüldü. 60 bin Kosovalı hapsedildi.

İran İsrail'e el altından barış önerdi
İran'ın İsrail ile yeniden diyalog arayışı içerisinde olduğu belirtildi.

SPOR
İstediğimi alırım
Alpay için bu hafta Seba'ya gideceğim. İndirim olmazsa iş yatar. Dan Petrescu için Chelsea 4 milyon dolar istiyor. Gelmesi an meselesi. Baliç'le ilgili çıkan söylentilerden sıkıldım. Onu satmayacağıma söz veriyorum

Petrescu: Ben hazırım, iş Chelsea'de
F.Bahçe'nin transfer listesinin başında olan Romen Petrescu tatilini geçirmek üzere Kemer'e geldi.

Dereağzı'nda mesai başlıyor
F.Bahçe'nin Trabzonspor'dan transfer ettiği Abdullah bugün, Ogün de yarın çalışmaya başlayacaklar.

Böylesi görülmedi
Cimbom, iki yabancı futbolcu transferini banka kredisiyle yapacak. Sarı-kırmızılı kulüp borcunu geri ödeyene kadar futbolcuların bonservisleri bankada kalacak

Tugay sünger çekti
G.Saray'da geçen sezon kötü bir performans çizen Tugay, Kemer'de stres atıyor.

Seba dert küpü
Beşiktaş Başkanı, "Ohen, Sellami ve Del Solar için telefon açan bile yok. Üçü de elimizde kaldı. İşimiz çok zor" dedi

1-2-3 Netaş şampiyon
Arçelik, final serisinde 3-2 öne geçtikten sonra üst üste 2. maçı kaybedip yıkıldı. Netaş, gelecek sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek

Tenis şöleni başlıyor
Pete Sampras, Pat Rafter, Martina Hingis, Steffi Graf ve Anna Kournikova gibi tenis dünyasının ünlüleri Wimbledon Tenis Turnuvası için İngiltere'de

Potada büyük gün
Türkiye ilk altı hedefiyle geldiği Fransa'da en kritik maçına çıkıyor. İlk günün ilk karşılaşmasında rakip Bosna. Birinci turun en zorlu grubunda yer alan Ay-yıldız hedefine ulaşmak için kazanmak zorunda

Rastgele Türkiyem
Milliler saat 19.00'da Bosna ile karşılaşıyor. Grubun diğer maçı 21.45'de İtalya ile Hırvatistan arasında

Campbell'a çağrı
Trabzon yönetimi, İngiliz golcüden 24 Haziran'a kadar dönmesini istedi

SİBER HABER
Yeraltından mizah
İnternet hem yayını daha ucuza mal olan hem de büyük oranda denetlenmeyen bir medya olduğu için mizah siteleri de hayli yırtıcı ve sivri dilli oluyor.

BAYAN SABAH
Şövalyenin bitmeyen savaşı
Bodrum Çevre Gönüllüleri Derneği Genel Sekreteri Saynur Gelendost, çevreyi kirletenlere karşı 20 yıl önce açtığı bayrağı, en önde taşımaya devam ediyor. Çevre için yapılan eylemler sırasında kimi zaman tutuklanan, mahkemeye çıkan, ölüm orucuna giren Gelendost, ölümden dönüyor ama yolundan dönmüyor...

Herkes biraz kraliçe
Bu sezon, özellikle davet, toplantı ve kokteyllerde eski zaman kadınları gibi giyinilecek ve 'kraliçe' gibi hissedilecek.

Sevgi onun yaşam biçimi
Göründüğü gibi olan ve olduğu gibi görünen biri. Tartışılmaz oyunculuğu bir yana, hiç yitirmediği güler yüzü, sevecenliği, anaç tavırları ve yaydığı pozitif enerji, 7 yaşındaki çocuktan, 70 yaşındaki anneannelere kadar herkesin sevgisini kazanmasını sağlıyor. Perran Kutman'dan söz ediyoruz...

Eyvah! Kızım elden gidiyor!
Babalar için kızlarının evlenmesi, başka bir evde bir erkekle kendine yeni bir hayat kurması katlanılır bir acı değil. Yine de kızlarının mutluluğunu istedikleri için ve yanlış anlaşılma korkusuyla bu acıyı çoğu zaman içlerinde yaşıyorlar. Tabii dışavuranların sayısı da az değil!..

Onlar da kız babası
Biri şov dünyasının, diğeri sinema ve tiyatronun gözbebeği iki isim... Cihan Ünal ve Atilla Arcan, kız babası olmanın güzelliğini ve aralarındaki sevgi dolu diyaloğu anlattılar.

MAGAZİN
Zeki Müren'in şiir kaseti çıkıyor

Tatlı Kaçıklar 100 bölümü geride bıraktı

Kebap tadında caz

Büyük başarıya bir övgü de bizden

Slovakya'da 'Vahşi Çöp'

Fanatik hayran köpek!

Rakı içtim, şarap içtim seminer verdim...

Anne sütündeki zehir

Oku da adam ol!

Savaşa mı gidiyoruz!

Güzeller korta çıktı

Ronaldo Kournikova'yı seviyoooo...

Hizmette sınır yok!

Caprice şaşırttı

Yeşil Türbe hayat buluyor

Eski evlere onarım

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır