kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MAK gidiyor
Ordunun gözbebeği bordo bereli MAK'lar, Kosova'da koruma ve rehine arama, kurtarma görevi yapacaklar.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kosova'daki güvenlik, yeniden yapılanma ve insani yardım faaliyetlerine, 987 kişilik taburun yanı sıra 9 subay ve 33 astsubaydan oluşan üç bordo bereli timini de gönderiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kosova'da yaşanan insanlık ayıbının sona ermesi için uluslararası arenada sürdürülen çabalara şu katkıları yapıyor: Kurulması planlanan Kosova Uygulama Kuvveti'ne bir Mekanize Piyade taburu gönderilmesi planlandı. 987 kişilik taburun ay sonunda Kosova'ya hareket etmesi bekleniyor. Rehine Kurtarma Kuvvetine 9 subay ve 33 astsubaydan oluşan üç özel harekat timi gönderilecek.

Göz kamaştırdılar
Birleşik Müşterek Özel Görev Kuvvet Karargahına bir subay ve astsubay atandı. NATO Psikolojik Harekat Görev Kuvvetine 1 subay ve 1 astsubay gönderildi. Önce Muavenet daha sonra Kocatepe firkateyni Adriyatik'te Sırbistan sınırlarını gözetledi. Kocatepe bu görevini halen sürdürüyor.

Kosova'daki gelişmeler sonucu oluşturulan AGİT Kosova Denetim Misyonu'na 4 subay, AGİT gözlemcilerinin tahliyesi ile ilgili olarak Makedonya'da oluşturulan Tugay büyüklüğündeki Tahliye Kuvvet Karargahı'nda 5 subay, Kosova Denetim Koordinasyon Merkezi'nde 7 subay görevlendirilmişti. Hava harekatına da 11 Türk F-16 uçağı katıldı. Mahmut BULUT

Kosova fatihini koruyacaklar
Başbakan Bülent Ecevit, Türk askerinin Kosova'da, Prizren bölgesinde konuşlanacağını açıkladı. Ecevit " Sultan Murat'ın Kosova'daki türbesinin güvenliği de bize ait olacak" dedi. Ecevit, "Kosova'daki kargaşa sürecinde oradaki Türkler ihmal edilebilirlerdi, güç durumda kalabilirlerdi. Şimdi Kosova'daki Türkler'in güvencesi, oraya gönderilecek askeri birliğimiz olacak. Çok sevindirici bir gelişme. Ayrıca Sultan Birinci Murat'ın, Kosova'daki türbesinin de güvenliğini, Türkiye üstlenmiş oluyor." şeklinde konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır