|
Rakı içtim, şarap içtim seminer verdim...
BARMENLER Derneği kurucularından, turizm eğitimcisi Raci Bostancı, "Gizemli içki dünyası ve şarap kültürü" konulu bir seminer düzenledi.
Adecco tarafından Tepebaşı Europlaza Hotel'de gerçekleştirilen seminerde şarap, viski, votka, bira, likör ve rakı türleri, yapımları ile 'tadımları' konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.
Sonuçta çok çeşitliliğe rağmen Türkiye'de en çok tüketilen alkollü içecek türünün rakı olduğunu belirten Bostancı, "Yıllardır hem turizm alanında, hem de içecek alanında sektörden ve sektör dışından çok sayıda insanla karşılaştım. Rakıyı seviyor, içiyor ancak rakının ne olduğunu ve nasıl üretildiğini bilmiyorlar" dedi.Türkiye'de tüketim açısından rakıyı biranın takip ettiğini, biranın ardından ise şarabın izlediğini ifade eden Bostancı, "Son yıllarda şarabın tüketiminde gözle görülür bir artış var" diye konuştu. Raci Bostancı, alkollü içkilerin üretimi, tüketimi, saklanması ve servisini içeren bir ansiklopedi hazırladığını, ansiklopediyi yıl sonuna kadar yayımlacağını da sözlerine ekledi.
Tebernüş KİREÇCİ (SHA)
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|