kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rakı içtim, şarap içtim seminer verdim...
BARMENLER Derneği kurucularından, turizm eğitimcisi Raci Bostancı, "Gizemli içki dünyası ve şarap kültürü" konulu bir seminer düzenledi.

Adecco tarafından Tepebaşı Europlaza Hotel'de gerçekleştirilen seminerde şarap, viski, votka, bira, likör ve rakı türleri, yapımları ile 'tadımları' konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

Sonuçta çok çeşitliliğe rağmen Türkiye'de en çok tüketilen alkollü içecek türünün rakı olduğunu belirten Bostancı, "Yıllardır hem turizm alanında, hem de içecek alanında sektörden ve sektör dışından çok sayıda insanla karşılaştım. Rakıyı seviyor, içiyor ancak rakının ne olduğunu ve nasıl üretildiğini bilmiyorlar" dedi.Türkiye'de tüketim açısından rakıyı biranın takip ettiğini, biranın ardından ise şarabın izlediğini ifade eden Bostancı, "Son yıllarda şarabın tüketiminde gözle görülür bir artış var" diye konuştu. Raci Bostancı, alkollü içkilerin üretimi, tüketimi, saklanması ve servisini içeren bir ansiklopedi hazırladığını, ansiklopediyi yıl sonuna kadar yayımlacağını da sözlerine ekledi.

Tebernüş KİREÇCİ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır