kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Para tahkimle gelecek
Bu hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen uluslararası tahkim konusunda Anayasa değişikliği gerçekleşirse, başta enerji olmak üzere yabancı yatırımların canlanması bekleniyor.

'Hedefler değişmedi'
Ekonominin patronu Uluğbay, '2001'de tek haneli enflasyon' programının yürürlükte olduğunu ancak akaryakıt zammının enflasyondaki inişin hızını kesebileceğini söyledi.

Ecevit: Maaş zammını liderler belirleyecek
Başbakan Ecevit, memur zammının Bahçeli ve Yılmaz ile yapacakları üçlü zirvenin ardından netleşeceğini açıkladı. Ecevit "Gazetelerde yer alan hepsi tahmin veya temenni" dedi.

Özelleştirme politikasına 12 öneri
Ege Ekonomisini Güçlendirme Vakfı'nın düzenlendiği ve Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar'ın da katıldığı toplantıda, Türkiye'nin özelleştirme politikasıyla ilgili önerilerin 12 başlık altında toplandığı açıklandı.

Hipokrat artı kârını çalışanına dağıtıyor
Kalite ödülü için KOBİ dalında yarışan Hipokrat, tıbbi malzeme üretiyor. Teknoloji ödüllü firma, 3 yıldır kâr hedefini aşıyor ve aşan kısmı çalışanlarıyla paylaşıyor.

Türk Evi'ne büyük ilgi
Mimar Yavuz Gülen tarafından projelendirilen Türk Evleri büyük ilgi gördü.

Bilgisayarda ilk 10'a oynuyoruz
Türkiye PC satışında, 1999'da Avrupa'nın ilk 10'u arasına girmeye aday. Geçen yıl 520 bin adet bilgisayarın satıldığı pazarda bu yıl en az 675 bin PC satışı hedefleniyor.

Bill Gates yine en zengin
AMERİKA'NIN ünlü ekonomi dergilerinden Forbes, Haziran sayısında toplam serveti 1 trilyon dolardan fazla eden dünyadaki zengin 200 kişinin listesini yayınladı. Geçen yıllarda olduğu gibi Microsoft'un Başkanı Bill Gates, 90 milyar dolarlık mal varlığıyla ilk sırayı kimseye kaptırmadı.

G-8 Zirvesi'nde Rusya için çağrı
KÖLN'DE yapılan G-8 zirvesine katılan sanayileşmiş yedi ülke ve Rusya, IMF'den, Rusya'nın borçlarını en kısa zamanda yeni takvime bağlaması çağrısında bulundu.

Eski kurt piyasaya internetten girdi
Türkİnvest'in batmasının ardından 5 yıldır piyasadan uzak duran Nasrullah Ayan, bu kez internet yoluyla piyasalara girmeye hazırlanıyor. Bir zamanların en başarılı isimlerinden biri olan ve yatırımcılar tarafından "Borsanın Prensi" olarak adlandırılan Ayan, geçen hafta başında bir ilanla internet sitesi kurduğunu açıkladı. Ayan bu site aracılığıyla danışmanlık yapmayı hedefliyor.

Süper kurula adam aranıyor
Bankalar denetleme Kurulu'nun oluşumunun üç ay içinde sona ermesi bekleniyor.

'Azınlık hakları tanınmadan asla'
Dünyanın en ünlü yatırımcısı George Soros Türkiye'ye yatırımcı olarak büyük ilgi duyduklarını belirterek daha çok yabancı sermaye için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı.

2000'i kurtarma atağı
TÜRSAB Başkanı Çamaş, turizmin Temmuz-Ağustos aylarında hareketleneceğini, ancak bunun 1999'u telafi etmeyeceğini söyledi. Çamaş, "2000 yılına hazırlanıyoruz" dedi.

Köşe başı portreleri
IMF doktorları, hasta ekonomimizi muayeneye başladılar. İstanbul'da, Ankara'da, Kars'ta, herkesin telaşı farklı. İş dünyası, siyasi zigzaglar başlamadan IMF ile ciddi bir anlaşma yapılması için seferber oldu.

'Bizim baraj deve mi oldu?'
Komisyon, 1999 bütçesi üzerindeki görüşmelerini sonunda tamamladı. Geriye, açığı bol bir bütçe ile tutanaklara geçen ilginç sözler kaldı.

Yabancılar ortak arıyor
ABD'den, Güney Afrika'ya, Gana'dan, Filipinler'e, İran'dan, Küba'ya dünyanın dört bir yanındaki özel müteşebbisler, çeşitli ürünün ithalat ve ihracatını yapma taleplerinin yanısıra, temsilciler ve ortaklar arıyorlar.

KISA KISA KISA

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır