kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kooperatifçi vekiller iddiaları reddetti
Milletvekillerin de üye olduğu kooperatifin başkanı Durutürk meydan okudu: Evler 250 milyar deniyor. 50 milyar lira getirin hemen satayım.

Milletvekillerince kurulan "Konut 18" adlı yapı kooperatifinin dün Ankara'da yapılan genel kurulu tartışmalı geçti. Bir kısmı milletvekili olan üyeler, gazetecilerin üzerine yürüdü ve hakaret etti.

Kooperatif Başkanı Ertekin Durutürk, 1988 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin metrekaresini 4 bin liradan kamulaştırdığı arsayı 6 ay sonra kendilerine 17 bin liradan sattığını söyledi. Durutürk bir gazetecinin, "Milletvekilleri kooperatife kaç lira aidat ödüyor ve inşaatı yapan firma vilları kaç liradan satıyor?" sorusu üzerine salonda bulunan bazı üyeler, hakaret ederek basın toplantısını izleyen gazetecilerin üzerine yürüdü.

"50 milyara satarım"
Durutürk, üyelere sakin olma çağrısında bulunduktan sonra, kooperatifin ilk üyelerinin 11 yılda 50-51 bin dolar ödediklerini kaydeden Durutürk, inşaat sonuna kadar üyelerin 45 bin dolar daha yatıracaklarını ve evlerin üyelere yaklaşık 100 bin dolara mal olacağını söyledi.

Durutürk, bir gazetecinin telefon ederek, "Bu evler 250 milyar liradan satılıyormuş" dediğini, kendisinin de "50 milyarı getir hemen satayım" yanıtını verdiğini söyledi. Daha sonra bazı üyeler, "şerefsizler, yalancılar, sermayenin köpekleri" diyerek salondaki gazetecilere hakaret etti. Bir gazeteci, Durutürk'e "Bizi siz çağırdınız. Üyelerinizin hakaretini dinlemeye gelmedik" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır