kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erikli tart
Malzemesi
*1/2 paket margarin
*1 adet yumurta
*3-4 çorba kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
*1/2 kg çekirdeksiz mürdüm eriği veya kırmızı erik
*1 kase şeker

HAZIRLANIŞI
Margarini eritip, ılıtarak hamur yoğurma kabına alalım. İçine şekeri, yumurtayı ekleyerek, çırpalım. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında katıca hamur elde edelim. Önceden yağlayıp, şeker serpiştirdiğimiz tepsiye veya kalıba hamuru 1/2 cm kalınlığında açalım. Hamurun kenarlarını biraz yükseltelim. Çekirdekleri çıkarılmış ve yarıdan kesilmiş erikleri üste gelecek şekilde hamurun üzerine yan yana ve aralıksız yerleştirelim. Eriklerin üzerine 1 kase şeker serpiştirelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pembeleşene dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.Emİne S. Beder

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır