Kenger, peynir yapımında kullanılıyor.
İLİŞKİLİ HABERLER
Otlu peynirde 60 bitki türü var
Otlu peynirde 60 bitki türü var
Doğu'da Van yöresi yaygın el değmemiş alanlarıyla doğadaki bitki çeşitliliğini ve bunların tüketim kültürünü devam ettiriyor. Yöre otlarının yoğun biçimde bir araya geldiği en önemli yiyecek ise otlu peynir. Bu güzelim peynirde yaklaşık 60'a yakın bitki türü kullanılıyor. Bir peynirde bu otların en az 20-25'i yer alıyor ve bunlar peynire lezzet dışında besin değerini artırmak, sindirimi kolaylaştırmak, insan sağlığına zararlı mikroorganizma faaliyetlerini frenlemek amacıyla katılıyor. Çatak soğanı, düğün çiçeği, yöresel adlarıyla sirik, sirmo, mendo, heliz ve özellikle de kenger, peynir yapımında kullanılan otlardan. Çoğu otun Latince isimleri dışında Türkçe'de adı bile yok.
Yayın tarihi: 3 Mayıs 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/05/03/pz/haber,2C96C4F2E2E1413C91BCC8D1CF69E216.html
Tüm hakları saklıdır.