Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mayıs 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Mısırlı yaprak sarması

Buğdayı akşamdan suya koyun. Asma yapraklarını 4-5 dakika haşlayıp süzün. Soğanları doğrayıp, iki çorba kaşığı tereyağında hafifçe kavurun. Mısır, buğday ve bulguru ilave edin. Kalan tereyağı, tuz, karabiber, rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanozu, dereotunu ve bir su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip, ağır ateşte 10 dakika demlendirin. Nar ekşisi ve naneyi de ekleyin. Yaprakların içine, hazırladığınız harcı koyarak sarın. Üzerine yarım limon sıktıktan sonra 2 su bardağı sıcak su koyarak, orta ateşte 25-30 dakika pişirin.

MALZEMELER
- 1 çay bardağı aşurelik buğday
- 200 gr. taze asma yaprağı
- 1 adet orta boy soğan
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı mısır
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Yarım demet dereotu
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı nane
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- 3 su bardağı sıcak su
- Karabiber


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın