kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Biberli lazanya

Beşamel sos için, tencerede tereyağını ve unu kavurun, üzerine sütü ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, 5 dakika sürekli karıştırın. Kırmızıbiberleri 6 eşit parçaya bölüp, garnitürle karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına 2 çorba kaşığı beşamel sos dökün. Üzerine bir yaprak lazanya yerleştirin. Tekrar beşamel sos sürün. Biberli malzemeden ekleyin. Biraz rendelenmiş kaşar peyniri serpip, üzerini lazanya yaprağı ile kapatın. Bu yöntemi lazanya yaprakları bitene dek uygulayın. En üste kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini döşeyin. 190 derece fırında 10 dakika pişirin.

Malzemeler
* 6 adet lazanya yaprağı
Beşamel sos için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* Yarım su bardağı süt
* Tuz
* Karabiber
İçi için:
* 1 su bardağı konserve garnitür
* 2 adet közlenmiş kırmızı biber
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

* * *
Şekerli tavuk
Çukur bir kapta sarmısakları iyice ezin. İçine tozşeker, zeytinyağı, salça, yoğurt, tuz, kekik ve karabiberi ilave edip karıştırın. Bu karışımın içine parçalara ayırdığınız tavukları batırıp, 2-3 dakika marine edin ve fırın poşetlerine yerleştirin. Poşetlerin ağzını kapatıp bir yerinden delik açın. 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Malzemeler
* 2-3 diş sarmısak
* Kekik
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz
* 1 kase yoğurt
* Karabiber
* 1 adet bütün tavuk

* * *
Elmalı beyne
Öncelikle şurup malzemelerini kaynatıp, soğumaya bırakın. Bu arada büyük bir kasenin içinde un, yumurta sarısı, süt, kabartma tozu ve tuzu, boza kıvamı alacak şekilde çırpın. Kabukları soyulmuş elmaları halka halka doğrayın. Elma dilimlerini bulamaca batırıp, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sonrasında soğumuş şurubun içine koyun. Üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı un
* 4 adet elma
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 1 su bardağı süt veya su
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
Şurubu için:
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı su


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın