kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Böbrek naklinde bir ilk

İHA
Giriş Saati : 08.04.2009 11:13
Güncelleme : 08.04.2009 22:30
Yeni Haber
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilk kez 2.5 yaşındaki bir çocuğa böbrek nakli yapıldı...
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen operasyonla 2.5 yaşındaki minik Yağmur Gök, annesi Ebru Gök'ün (31) böbreğiyle hayata tutundu. Annenin böbreği büyük geldiği için böbrek minik Yağmur'un karnının arka tarafına yerleştirildi. Bu operasyonun bir ilk olduğu ve şimdiye bu kadar küçük bir bebeğe ilk defa böbrek nakli yapıldığı belirtildi.

Yağmur bebeğe henüz 26 günlükken Uşak SSK Hastanesi'nde doğumsal böbrek yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 9 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Ebru Gök, "Bebeğimiz birsüre burada tedavi gördü. Doktorlarımız tek çözümün organ naklinde olduğunu söyleyince onların önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geldik" dedi.

Ege Üniversitesi'nde nakil için gerekli hazırlıklar yapıldığını ve bu süre içinde bebeğinin diyaliz makinasına girdiğini belirten anne Gök şunları söyledi: "Nakil gündeme geldiğinde hiç düşünmeden gerekli testleri yaptırdım. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Nakil sayesinde kızım tekrar doğdu. Şimdi tek isteğim biran önce yavrumun sağlığına kavuşması."

Kliniklerinde ilk kez bu kadar küçük bir hastaya nakil yaptıklarını açıklayan Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, "Annenin böbreği doğal olarak bu kadar küçük bir bebek için büyük geliyordu. Bu nedenle ana atardamar ve toplardamara gelecek şekilde anneden aldığımız böbreği karnın arka tarafında yerleştirdik. Şu anda hastamızın durumu gayet iyi" dedi.

Yağmur'un yaşaması için tek şansının nakil olduğunu kaydeden Prof.Dr.Hoşcoşkun, "Henüz çok küçük olduğu için diyaliz makinesından istenilen sonucu almak mümkün olmayacak ve hayati tehlike ortaya çıkabilecekti" dedi.