İşi 'mutfağında' öğrendiler
Kapadokya'daki meslek yüksekokulu, gençleri meslek sahibi yapıyor. Başarının en büyük kanıtı, geçen yıl 9 madalya alan aşçılık öğrencileri..
Kapadokya'nın tam ortasında, bin sekiz yüz nüfuslu Mustafapaşa Beldesi'nde, Kapadokya'ya gönül verenlerin, akademisyenlerin, işadamlarının ve bölge insanının özverisiyle "imece" usulü kurulan meslek yüksekokulu, bölge gençlerini meslek sahibi yapıyor. Okul, 16 programı ve 550'yi aşan öğrencisiyle bölgenin yükseköğrenim hamlesinde önemli bir aktör haline geldi. Ve okulun en gözde bölümlerindern biri de, Aşçılık Programı...
Nitekim Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 21-24 Mart 2009 arasında gerçekleştirilen 7. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali'nde, Program Başkanı Remzi Güçlü'nün yönetiminde toplam 1 altın, 1 gümüş, 7 bronz ve 1 merit madalya kazanarak, ne denli iyi eğitildiklerini kanıtlamış oldu.
4 YARIŞMADA, 9 MADALYA ALDILAR
Ünlü aşçı ve restoran işletmecisi Ece Aksoy'un himayesinde açılan programda öğrenciler, kendi uygulama mutfaklarında pratik yapıyor, seminer ve uygulamalı atölye çalışmaları, yabancı dil dersiyle meslekleri için gerekli donanıma kavuşuyor. TUSİD gibi sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşları ve Electrolux ve Unilever Foodsolutians gibi küresel markaların desteğini de alan program, 2008'de katıldığı 4 yarışmada 9 madalya kazanarak, gençler için kadar cazip bir eğitim tercihi olduğunu kanıtladı.
Yayın tarihi: 8 Nisan 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/04/08//haber,34DD7C5F84BB4D9684B1C11BBEADEC21.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.