Zeytinyağını bir tencereye alıp, ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine küçük küpler halinde doğranmış havucu ilave edin. Birkaç dakika sonra pirinci ve ince kıyılmış sarmısağı ekleyin. Pirinç beyazlaşınca su ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın. Ocağı kapatıp, tencerenin üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını kapatın. 15 dakika demlendirip servis yapın.
Malzemeler
*
4 adet havuç
* 1 su bardağı baldo pirinçl 1 adet soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağıl 1 diş sarmısak
* Tuz
* 2 su bardağı sıcak sul 5-6 dal maydanoz
* * *
Bakla çorbası
Baklaları ayıklayıp, yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Etsuyunda haşlayın. Unu yoğurtla çırpıp, baklalara ilave edin. Beş dakika daha kaynatın. İnce kıyılmış dereotu, nane, tuz ve kırmızıbiberi katın. Tencereyi ocaktan alın. Yağı eritin. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Malzemeler
*
2 su bardağı bakla
* Tuz
* 8 su bardağı etsuyul 2 çorba kaşığı un
* 1 kase yoğurt
* Nane
* Yarım demet dereotul Bir tutam kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* * *
Hamburger
1 soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve kıymayla karıştırıp, yoğurun. Daha sonra yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Köfteleri ızgarada kızartın. Hamburger ekmeğini ikiye ayırın. İki yüzüne de mayonez sürün. Alt katına domates dilimi, halka soğan ve köfteleri koyun. Üzerine kaşar peyniri yerleştirin, salçayı da sürün. Ekmeklerin üstünü kapatarak servis yapın.
Malzemeler
*
2 adet soğan
* 250 gr. yağsız kıyma
* Hamburger ekmeği
* 1 çorba kaşığı mayonez
* Tuz
* 2 dilim domates
* Karabiber
* Birkaç dilim kaşar peyniri
* 1 çorba kaşığı domates salçası
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 7 Nisan 2009, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/04/07/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.