kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Portakallı çikolatalı jöle

Portakalların kabuklarını soyun, üzerine tozşeker ve suyu koyup, kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Süzgeçten geçirip, derin bir kaba alın. Jelatin yaprağını yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekletin. Jelatini portakallı karışıma ekleyip, hızla karıştırın. Kupların yarısına kadar karışımı pay edin. Buzdolabında yarım saat bekletin. Çikolatalı sos için, çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Üzerine, yine yarım çay bardağı soğuk suda 5 dakika bekleterek erittiğiniz jelatini ilave edin. Soğutup, portakallı karışımın üzerine dökün. Buzlukta yarım saat daha bekletip servis yapın.

Malzemeler 2 Kişilik
Portakal peltesi için:
* 4 adet portakal
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı su
* Yarım yaprak jelatin
Çikolatalı sos için:
* 80 gr. bitter çikolata
* 80 gr. krema
* Yarım yaprak jelatin

* * *
Yumurtalı taze fasulye
Fasulyeleri küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Sıvıyağla birlikte soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 300 gr. taze fasulye
* 2 adet yumurta
* 1 adet soğan
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber

* * *
Peynirli gül börek
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup, limonlu suda bekletin. Margarinle unu kavurun, 2 su bardağı sütü karıştırarak ekleyin. Koyu kıvama gelinceye kadar pişirin. Közlenmiş patlıcanları süzün, tuz, karabiber ve kaşar peyniriyle birlikte sosa ekleyin. Yufkaları büyük üçgen şeklinde kesin. Geniş kenarına karışımdan koyun, gevşek bir sigara böreği gibi sarın ve kıvırarak gül şekli verin. Hafif yağlanmış tepsiye börekleri dizin. Yumurtayı 1 su bardağı sütle çırpın. Böreklerin üzerine bolca sürün. 190 dereceli fırında pişirin.

Malzemeler 4 Kişilik
* 2 adet yufka
* 3 adet patlıcan
* 1 adet limonun suyu
* 100 gr. kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı un
* Tuz
* 3 su bardağı süt
* Karabiber
* 1 yumurta


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın